NOVO PRIZNANJE NOVAKA ĐOKOVIĆA: Izgladnjuje se po 16 sati! Evo i zašto!

tenis

Publika u Londonu je ponovo bila svim srcem protiv Novaka Đokovića, Foto: EPA/Will Oliver

Novak Đoković je objavio na Instagramu razgovor koji je imao sa dr Draganom Ivanovim, specijalistom interne medicine i profesora na Visokoj školi za obrazovanje pedagoga u Novom Sadu.

Kao i svaki put, Srbin je otkrio neke nove stvari iz svog života, a otkrio je da primenjuje autofagiju, odnosno da već godinu i po dana ne jede po 16 sati.

Zatim je objasnio i zašto to radi.

– Dotakao bih se teme autofagije. Koliko je bitna, ta vrsta posta 16 – 8 je popularna, 16 sati se ne jede, osam sati se jede, to ja primenjujem. Osetio sam u poslednjih godinu i po dana, koliko to praktikujem, dosta poboljšanja u sistemu za varenje, bolje spavam, imam veću energiju tokom dana, imam manje tih padova – rekao je Đoković.

Ugostiteljski objekti i plaže u Crnoj Gori otvaraju se u petak, ali neće sve biti kao pre

Ivanov je potom objasnio šta znači autofagija.

– Nakon 12 do 16 sati gladovanja, dokazano je da se u našem organizmu aktivira jedan proces koji je jedan nobelovac Japanac nazvao autofagija i to je proces koji ima isceliteljsko dejstvo na ceo naš organizam, na naše emocije, našu dušu i telo, a ima i preventivno dejstvo.

– Šta je autofagija? Ako ništa ne unosimo 12 sati, naš mozak gleda gde može da pronađe neku rezervu. Onda nađe neki mikroorganizam, patogenu bakteriju i razori je i reciklira, onda nađe neku mutiranu ćeliju, i od razgrađenih materijala napravi ekstra energiju, pa imamo dodatno gorivo, jer smo imali ćelije i strukture koje su nam bile nefunkcionalne i tu ćeliju uzme za stvaranje novih mladih, zdravih ćelija.

MILIJARDER PROGOVORIO O NOVOJ PRETNJI Gejts upozorava na PANDEMIJU 2: To će biti BIOTERORISTIČKI NAPAD, i evo kada će se desiti (INFO)

– Ako mi ručamo u dva ili tri sata popodne, u dva do tri sata posle ponoći se aktivira autofagija i ona će očistiti naš organizam od mikroorganizama, arterosklerotskih naslaga na zidovima krvnih sudova, od malignih ćelija. Ona će nam očistiti organizam i pripremiti gorivo za sutradan, ali mora da prođe 12 do 16 sati – rekao je Ivanov.

 

(Dnevne.rs/Espreso.rs)