NOVAK ĐOKOVIĆ O MARJANU VAJDI: Njemu su vrata uvek otvorena

tenis

Foto: AP

“To što sam prestao da radim sa ljudima iz svog tima ne znači da možda nećemo opet sarađivati” – kaže za Blicsport najbolji srpski teniser Novak Đoković pred start turnira u Rimu.

Da uspeh nikada ne mora da promeni čoveka i da je vrlo važno da neko ostane normalan uprkos slavi koju ima, uverili smo se u ponedeljak.

Najpre se Novak iskreno obradovao tome što vidi nekoga iz Srbije.

– Je l’ ima još novinara ili si sama? – pita me Đoković.

Odgovaram da sam jedina.

– Super. Uvek mi je drago kada vidim nekoga da dođe na turnir.

[adsenseyu1]

Tu je počeo neformalni deo razgovora jer sa njim uvek možete da razgovarate o bilo čemu.

Ipak, priču o vremenu u Italiji, dolasku iz Madrida u Rim, umoru, treninzima, familiji koja će ga uživo bodriti u Večnom gradu, prekinuo je Nikola Arzani, čovek iz ATP-a koji je zadužen za Novakove intervjue.

tenis

Foto: Printscreen/youtube

– Tri pitanja – kazao je.

Prvo i naravno najvažnije, poželeli smo da čujemo sve o aktuelnoj situaciji u kojoj je Novak.

– Da objasnim lepo šta se desilo u prethodnih nekoliko dana. Zajednička je odluka bila da Vajda, Amanović i Grič više ne putuju sa mnom. Nismo je doneli naprasno, ona je rezultat toga što smo se svi osetili prezasićeno – rekao je Novak za “Blic”.

Udahnuo je i nastavio:

– Nemojte da zaboravite da je Marjan trideset godina na turu. Da je pre nego što je postao trener bio i igrač. On se već i pre žalio na prezasićenost, zato smo u decembru 2013. doveli Bekera. Sećam se razgovora koji sam tada vodio sa Vajdom. Kazao mi je da ne može stalno da putuje sa mnom. Prihvatio je da Beker preuzme ulogu glavnog trenera i tako smo funkcionisali. Ali Boris više nije sa nama, pa je Vajda pokušao da opet bude glavni trener. Video je da ne može da putuje stalno i zato smo odlučili da posle Monte Karla završimo saradnju.

[adsenseyu4]

Svi se naravno pitaju zašto Miljan Amanović više nije uz Novaka.

– On je moj kum, brat, jedan od mojih najboljih prijatelja. Miljan ima porodicu, tri ćerke i ima dosta obaveza. To ne znači da smo mi završili saradnju – kazao je Nole.

Šta onda tačno znači to što oni više nisu članovi tima?

– Nijednom od njih trojice ja nisam zatvorio vrata. Ne znači da opet nećemo da sarađujemo. Samo smo odlučili da je vreme da okrenemo drugu stranicu i da potražimo osveženje.

Rolan Garos je bila prekretnica u Novakovoj karijeri. Od osvajanja Kupa musketara sve se promenilo. A da li bi Nole sa vremenske distance od nekoliko meseci poželeo da su stvari bile drugačije?

– Ne, nikako. Ništa ne bih dirao. Čvrsto verujem da se sve dešava sa razlogom. Sve što mi se dogodilo i pre i posle Rolan Garosa ima svoje razloge. Takav je život i na neke stvari ne možemo da utičemo. Ja sam bio 10 godina na vrhuncu i nisam uopšte bio svestan svega što mi se desilo. Sada kada više nije takva situacija imam vremena da se okrenem i razmislim.

Kao i uvek, Srbin će pokušati da izvuče najbolje iz svega.

– Ova prekretnica je morala da se dogodi. Za nedelju dana punim 30 godina, i dalje sam mlad. Pre sam želeo da imam samo dugu karijeru. Sada želim da ona bude duga i uspešna. Zbog toga imam motivacije na pretek i potrudiću se da vremena koja dolaze budu najlepša – zaključio je Nole.

(Dnevne.rs/Izvor:Jelena Medić,Blic.rs)

[adsenseyu2]