NISAM VIŠE VEGAN: Jelena mi ne određuje šta da jedem, a meso ne koristim u ishrani zbog…

Jelena

Foto: Twitter/@DjokerNole

Mnogo je kritika poletelo ka Novaku Đokoviću kada je posle osvajanja Rolan Garosa prošle godine zabeležio pad u igri i motivaciji. Stiče se utisak da je previše tih kritika upućeno iz Srbije, i to na račun ishrane našeg tenisera i najuspešnijeg sportista kog je ova država imala.

Đoković je sada, godinu dana posle osvajanja jedinog slema koji mu je falio u karijeri, otvoreno govorio o toj očigledno gorućoj temi.

Na pitanje “Novosti” šta bi poručio onima koji bi da mu zavire u tanjir, drugi teniser sveta je odgovorio:

– Ne želim to uopšte da komentarišem, pošto mi je potpuno besmisleno. Ljudi koji nisu dovoljno informisani prave zaključke koji nemaju osnovu. Čujem da neki čak kažu da mi supruga brani da jedem meso?! Pa ona ga sama jede, sada, u trudnoći.

[adsenseyu4]

On je potom odrično odgovorio na direktno pitanje da li je i dalje vegan.

– Nisam! Ishrana mi je uglavnom bazirana na biljnoj osnovi, s tim što jedem ribu i jaja kao izvore proteina. Da ne ulazim u detalje, ali u biljnoj hrani ima dosta izvora proteina, iako mnogi znaju samo za meso, koje je u našoj kulturi “nezaobilazna” namirnica. U avgustu 2015. godine sam odlučio da ne jedem meso. Imam svoje razloge, što etičke, što zdravstvene. Ne želim uopšte da se vraćam na meso niti da podležem tom pritisku – rekao je Novak u opširnom intervju za “Novosti“.

Podsetimo da su Đokovići prošle godini otvorili veganski restoran u Monte Karlu.

ĐOKOVIĆ JE PRESKUP: Francuska kompanija priznala da ih je Novak „ODRAO“, ali su dobili nešto mnogo VREDNIJE od novca

(Dnevne.rs/Izvor:Telegraf.rs)

[adsenseyu2]