NEVEROVATNO Svakoga dana su mu donosili JAJE U ZATVOR: Kada vidite zbog čega ZAPANJIĆETE SE (VIDEO)

Foto: Printscreen/youtube

Foto: Printscreen/youtube

Dvadeset godina je proveo u različitim kalifornijskim zatvorima, što se ispostavilo kao ključno za promenu njegovog života, ali na način koji niko ne bi mogao ni da zamisli

Gil Batl je proveo 20 godina u različitim kalifornijskim zatvorima, zbog prevare i falsifikovanja. Kako bi nečim okupirao vreme i ostao na sigurnoj udaljenosti od zatvorskih bandi, ovaj samouki umetnik je počeo da dizajnira tetovaže, crta portrete i pravi čestitke za druge zatvorenike.

Američki Filipinac (53) danas živi na Filipinima, gde je proteklih nekoliko godina rezbario svoj 20-godišnji zatvorski dnevnik na površinu nekoliko desetin nojevih jaja.

U dnevniku je opisivao dogodovštine iz zatvora, ali i ubice, dilere i pljačkaše s kojima je služio kaznu. Izložba njegovih jaja održana je u jednoj njujorškoj galeriji.

HOROSKOP ZA SUTRA (21. januar 2019): Povoljan dan za posao! (ASTROLOGIJA)

Batl je u zatvoru pravio mašinice za tetoviranje od motora iz CD plejera ili električnih četkica za zube, dok je tintu dobijao rastapanjem šahovskih figura, koju bi u kesici pomešao sa šamponom ili losionom.

Ovih dana se usredsredio na ljuske od nojevih jaja za koje prvo osmisli temu, pre nego što počne da ih iscrtava olovkama. Nakon toga zubarskom bušilicom urezuje slova, ikone i scene, koje razdvaja slikama žičane ograde, bodljikave žice ili lisicama.

Hrvatica se ZALJUBILA u Srbina, a veliko iznenađenje je usledio kada je on pozvao njenu porodicu na SLAVU U BEOGRAD

Na prvi pogled rezbarena jaja izgledaju kao drevni artefakti, ali ako ih malo pažljivije pogledate, videćete samubistva, ubistva, tuče, pobune i druge nevolje koje prate zatvorski život, piše Slate.

“Morao sam psihički da se vratim u zatvor kako bih uhvatio taj osećaj zatvorenosti unutra. Osećao bih veliko olakšanje i zahvalnost kad bih odvratio pogled s jaja i podsetio se da više nisam tamo“, kaže Batl.

(Dnevne.rs/Stil.Kurir.rs /Izvor:magazin.ba)