NEPOZNATA STRANA KNELETOVOG ŽIVOTA: Aleksandar Knežević uradio je nešto ispred Ostroga što su svi momci iz podzemlja morali da ponove (FOTO)

devedesete

Foto: Printscreen/youtube

Bolje da živim jedan dan kao čovek, nego ceo život kao bednik – govorio je opaki momak s početka devedesetih, Aleksandar Knežević Knele. Brz život, oružje i skupi automobili, u godinama kada su se glave gubile zbog mrkog pogleda – asocijacije su na Kneleta i prijatelje. Ali, životi ovih momaka imaju i drugu stranu, do sada nepoznatu.

Živeo je brzo, tako je i poginuo, ali je pre smrti postavio trendove koje i danas, novi “žestoki momci” kopiraju. Jedan od tih trendova je i slikanje ispred manastira Ostrog, kog su zvali “Rols Rojs među manastirima”.

Ne zna se koliko je tačno puta Knele, najmlađa zvezda beogradskog podzemlja, posetio Ostrog, ali se zna da se i u ovoj svetinji pridržavao svojih pravila.

Tako je i u manastir odlazio onako kako se inače kretao: sa oružjem, najčešće sakrivenim ispod trenerke.

– Knele i Joco Vujičić su zaista bili žestoki momci i pokrenuli su taj trend odlazaka u manastir i slikanja ispred, dok ovi što ih danas kopiraju ispadaju smešni. A Knele i Joco jesu išli naoružani svuda jer su imali razlog za to – rekao nam je administrator Fejsbuk stranice “Legende devedesetih.

Kneletov život trajao je samo 21 godinu, a pratio ga je mit da je otporan na metke. To se i potvrdilo kada je nekoliko puta pucano na njega, a on prošao nepovređen, bez ogrebotine.

Bila je i ostala jedna od najlepših žena na ovim prostorima: Nestala je sa scene, a evo kako danas izgleda (FOTO)

Možda je faktor sreće igrao najveću ulogu, a možda je i do Ostroga.

   

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs, J.S/[email protected])