NAUČNICI TVRDE: U ženi zauvek ostaje DNK svakog muškarca sa kojim je ikad spavala?! (Fred Hutchinson)

Foto: Dnevne.rs/Pixabay

Studija, koja je slučajno otkrila ovu zapanjujuću informaciju, prvobitno je pokušavala da utvrdi da li žene koje su bile trudne i nosile sina u stomaku možda imaju više predispozicicija za određene neurološke bolesti koje se češće javljaju kod muškaraca.

Kako se ispostavilo, ženski mozak je još misteriozniji nego što smo ranije mislili.

Studija je pokazala da ženski mozak često ima “muški mikrohimerizam,” ili drugim rečima prisustvo muških DNK stanica koje potiču od druge osobe i genetski se razlikuju od stanica koje čine ostatak te žene.Kako studija navodi: “63% testiranih žena (37 od 59) je imalo muški mikrohimerizam u mozgu.

Muški mikrohimerizam je bio prisutan u više delova mozga. ”

Dakle 0,63 posto žena nosi muške DNK stanice koje žive u njihovom mozgu. Očito je da su istraživači želeli saznati odakle su te muške DNK stanice došle.

Foto: Dnevne.rs/Pixabay

Želi li neko da pogađa? Od očeva tih žena? Ne.DNK vašeg oca se kombinira s DNK vaše majke kako bi stvorili vašu jedinstvenu DNK. Dakle, odakle bi drugo mogle dođu?

Kroz studiju su istraživači pretpostavili da je najvjerojatniji odgovor bio taj da sva ta muški DNK pronađena živjeti u ženskom mozgu dolazi iz trudnoće s muškim detetom.  To je bila sigurna, ispravna pretpostavka. Ali ovi istraživači su živjeli u zabludi.

Jer, kada su izvršili obdukciju na mozgu žena koje nikada nisu bile trudne, a kamoli s muškim djetetom, ipak su pronašli muške DNK stanice u ženskom mozgu.

 

(Dnevne.rs /Izvor: index.hr)