NAPUSTILA NAS PRE PET GODINA: Njena lepota je ostavljala sve bez daha, uloga u seriji “OTPISANI” je proslavila!

glumica

Foto: printscreen/youtube

Zlata Petković rođena je u Svrljigu, 11. februara 1954. godine. Osnovnu školu završila je u Smederevu a gimnaziju u Zagrebu , a  svojevremeno je bila Mis Jugoslavije.

Posle jedne audicije na koju je slučajno otišla 1970. godine, Zlati je ponuđeno da učestvuje na izboru za najlepšu tinejdžerku Jugoslavije u Zagrebu na kome je izabrana za prvu pratilju Aniti Buturini, budućoj supruzi Miše Kovača.

RODITELJI MISLE DA SU STARA SRPSKA: Muslimanska imena koja DECA u Srbiji MASOVNO dobijaju

Titula prve pratilje joj je omogućila da ode na svetski izbor za najlepšu tinejdžerku u Tokiju, na kome je ponela priznanje Mis fotogeničnosti.

– Na tom izboru bilo je više od sedamdeset devojaka, a ja sam proglašena za mis fotogeničnosti. U Japanu sam provela mesec dana i upoznala život manekenki i modela, a posle toga vratila sam se u školu u Beograd. Pohađala sam drugi razred gimnazije i bilo mi je teško da uskladim obaveze i učenje. Na sreću, profesori su uglavnom bili tolerantni – evocirala je uspomene Zlata za “Stori”.

[adsenseyu4]

Zahvaljujući laskavoj tituli, dobila je prvu filmsku ulogu u filmu “Bubašinter” u režiji Milana Jelića. Posle snimanja tog filma, Zlata je odlučila da upiše Akademiju dramskih umetnosti u Beogradu, od čega je brzo odustala jer je završila tek prvi razred gimnazije u to vreme. Samo godinu dana kasnije, Zlata je učestvovala i na izboru za Mis tadašnje Jugoslavije.

Akademiju je upisala po završetku srednje škole a u klasi je bila sa Bogdanom Diklićem, Ljiljanom Stjepanović, Snežanom savić, Ivicom Klemecom, Radošem Bajičem i Lazarom Ristovskim. Odmah po sticanju diplome, reditelj Aca Đorđević joj je ponudio ulogu Marije u seriji “Povratak otpisanih” koja ju je proslavila.

ZAUSTAVILI NIJAGARINE VODOPADE POSLE 12 VEKOVA: Očekivali leševe, a evo šta su pronašli (FOTO) (VIDEO)

Javnost je bila šokirana kada joj je 2012. godine pozlilo i tada je pretrpela moždani udar zbog kojeg je i operisana. Međutim, sedam dana kasnije njeno srce je prestalo da kuca, a Srbija je plakala zbog odlaska jedne od naših najlepših glumica.

Zlata je godinama imala problem sa visokim pritiskom. Sa suprugom, muzičarem Sanjom Ilićem imala je sina Andreja koji se bavio pevanjem, ali i snimanjem spotova.

https://youtu.be/GyGTgGsA2qw

Poslednju ulogu Zlata Petković je odigrala u TV seriji “Selo gori a baba se češlja”.

RETKO JE PRIČALA O PRVOM SINU GVOZDENU

Zaigrala i ulogu mame jer je u julu 1973. sa devetnaest godina donela na svet prvog sina Gvozdena (39), a u tom braku o kome je retko govorila ostala je deset godina.

TEŠKA SAOBRAĆAJNA NESREĆA NA AUTO-PUTU KOD AERODROMA „NIKOLA TESLA“: Prevrnuli se kamion i automobil (FOTO)

– Gvozden i njegov otac ne vole da se eksponiraju, tako da ni ja ne pominjem ime svog prvog supruga. Bila je to studentska ljubav. Moji su bili protiv toga da se tako mlada vežem i udam, a ja sam, kao i svako u tim godinama, radila po svome. Bila sam zaljubljena i srećna. U tom trenutku želela sam dete i rodila sam ga – rekla je u jednom od poslednjih intervjua.

(Dnevne.rs/Izvor:pulsonline.rs)

[adsenseyu1]

[adsenseyu2]