NAPETI STE? Mi imamo rešenje, evo kako se rešiti stresa…

zena
Ako reči žurba, kasnim i pod strašnim sam stresom izgovorite barem jednom dnevno, disanje neće pomoći. 

Budi se kasno i mora da se na brzinu obuče kako bi stigla na posao. Juri kroz kuhinju i zakači šolju s kafom pa je prospe po suknji. Vraća se da se presvuče. Onda na vratima shvata da je promenila tašnu i da joj nema novčanika. Vraća se i nalazi ga na polici pa jurne ponovo napolje. Pred ulazom u zgradu ne može da nađe ključeve od kola. Da li da se vrati ponovo u stan ili da pozove taksi…

Slika ovakvog početka dana sigurno mnogima zvuči poznato. Ako se ovo dešava češće, vreme je da obavite bar nekoliko promena u svom načinu razmišljanja, savetuje popularni zen bloger Leo Babauta, a prenosi Lovesensa.rs.

[adsenseyu1]

1. Posvetite se jednom poslu

Budite potpuno unutar jednog posla. Uronite u njega, osetite kako vas napušta potreba da projurite kroz njega, potreba da se bacite na sledeći zadatak. Lista se ionako nikad neće završiti. Pa, neka onda taj sledeći dođe kasnije. Budite jedno sa svojim zadatkom, neka on bude vaš čitav univerzum.

2. Oslobodite se idealne slike

Na stres ne utiču spoljni faktori, posao ili porodični problemi, to su samo delovi našeg života. Strah je taj koji proizvodi stres. Strah od neuspeha, strah da nećemo biti voljeni, da nismo dovoljno dobri, strah da će nas neko napustiti…

[adsenseyu1]

Njihov koren leži u idealu koji sami kreiramo, a onda se plašimo da ga nećemo dostići. U svojoj glavi vidimo sliku uspešnog i savršenog sebe, koji pored sebe ima slične ljude, koji uživa sve vreme. Kada shvatimo da je to nemoguće, bivamo povređeni. Ostaje nam stres koji je nastao još dok smo strahovali da li ćemo dostići ideal uspeha. Umesto da sebi nanosimo bol, prihvatimo neizvesnost i verujmo da će sve biti dobro. Manje ćemo se plašiti, a i stres će seznačajno smanjiti.

3. Prihvatite druge sa osmehom

Obično se uznemirimo kada primetimo da se drugi ljudi ne ponašaju onako kakomi mislimo da bi trebalo. Umesto da na to gledamo kao na pojavu koja uznemirava, pokušajmo da ih prihvatimo od srca. Prihvatajući ih onakve kakvi jesu, prepoznaćemo u njima deo sebe, nesavršeni su, u potrazi za srećom, bore se za svoju sreću, ponašaju se onako kako misle da treba, daju sve od sebe, sve rade baš kao i mi. Zato ih prihvatite sa iskrenim osmehom, uživajte u vremenu provedenom sa njima i bićete srećniji, a manje pod stresom.

(lovesensa)

4 Trackbacks & Pingbacks

  1. max
  2. randall
  3. George
  4. cameron

Comments are closed.