NAJTEŽI POSAO U SRBIJI JE BITI SNAJA: Njenog SINA NAD SINOVIMA niko ne može voleti kao ona, prema tome – džaba se cimaš!

snajka

Foto: printscreen/youtube

“Izgleda da je najteži “posao” u Srbiji biti snaja” – glasi opis, koji se pojavio na Fejsbuk stranici srpske spisateljice i kolumnistkinje Milijane Barjaktarević.

“Jedan od najtežih oblika postojanja na Zemlji jeste biti SNAJA. Što svekrvi, što zaovi, što celoj rodbini. Ima snajki pa odmah najure sve u startu i niko ne sme da im se meša u život, a ima i onih koje žele, pak, da se dopadnu.

Koliko se trudila da se dopadneš, pre ili kasnije će ti doći voda do usta, i poželećeš da oteraš sve u majčinu. Jer, ako si mršava, što si mršava, ako si debela, što si debela, ako si neobrazovana, što nisi učila, ako ipak jesi – to je tvoja stvar.

Ako si lepa – ne valja, ako si zapuštena opet nisi nešto normalna. Ako ti je kuća sređena mogla bi biti još sređenija, ako nije idi ubij se odmah.

OVAKO MOŽE SVAKO: Kako da najzad smršate, rešenje je jednostavno – sve vreme vam stoji ispred nosa!

Decu obično ne dojiš kako treba, ne oblačiš, ne hraniš i ne vaspitavaš. Ako nećeš da praviš zimnicu – ne valja, a ako ipak hoćeš – ne radi se to tako.

Ako praviš kolače – mogli bi biti i bolji, a ako naručuješ – sram te bilo! Njenog SINA NAD SINOVIMA ionako niko ne može voleti kao ona, prema tome – džaba se cimaš!”

(Dnevne.rs/Kurir.rs/Izvor: Opanak.rs)