NAJJAČI PRIRODNI ANTIBIOTIK: Kašika ZLATNOG MEDA svakog dana, strah i trepet za bolesti (RECEPTI)

zdravlje

Foto: Dnevne.rs/pixabay

Ajurvedska medicina proglasila je zlatni med najjačim prirodnim antibiotikom ikada, ali to je samo jedan od razloga zašto treba da probate ovu čudesnu mešavinu!

Ime “zlatni med” dobio je zapravo običan med, u koji se dodaje kurkuma, koja se smatra zlatnim začinom, zbog svojih lekovitih moći koje su u stanju da izleče razne bolesti, od prehlade pa čak i do raka.

I ptice na grani znaju za sve dobrobiti konzumiranja meda, a jedini uslov koji treba da ispunite jeste da kupite kvalitetan, domaći med.Ne dozvolite da vas prevare a zatim se bacite na pripremu zlatnog meda:

U posudi pomešajte kašiku kurkume u prahu sa 100 g meda. Za mešanje obavezno koristite drvenu kašiku, jer med loše reaguje na metal i u dodiru sa njim gubi svoja lekovita svojstva.

Mešavinu kurkume i meda možete da koristite za prevenciju prehlade, ali i za olakšavanje i lečenje simptoma u ovom periodu kada virusi haraju. Takođe, smesu možete da dodate i u mleko ili čaj.

JEDNOSTAVNI TEST ZDRAVLJA: Uz POMOĆ vode za 30 SEKUNDI saznajte da li ste ZDRAVI ili ne!

Doziranje: Ako vas je prehlada već savladala, uzimajte pola kašičice zlatnog meda na svakih sat vremena prvog dana prehlade, drugog dana pola kašičice na svaka dva sata, a trećeg dana istu dozu tri do četiri puta na dan.

Upozorenje: Ako patite od hemofilije, hipertonije, dijabetesa ili bolesti urinarnog trakta, pre konzumacije zlatnog meda posavetujte se sa lekarom, jer je kurkuma izuzetno jak začin.

         

(Dnevne.rs /Stil.kurir.rs)

1 Comment on "NAJJAČI PRIRODNI ANTIBIOTIK: Kašika ZLATNOG MEDA svakog dana, strah i trepet za bolesti (RECEPTI)"

  1. Propolis je najpoznatiji prirodni antibiotik. Forever Propolis u obliku tableta je proizveden od najčistijih sirovina: prirodnog propolisa, Aloe vere i ekstrakta kamilice.Lekovita svojstva propolisa su poznata od davnina.U narodnoj medicini je korišćen za tretman otvorenih povreda i rana.Propolis se lako apsoprbuje u organizmu, ne oštećuje korisnu crevnu floru i ne dovodi do rezistentnosti mikroorganizama.,

Comments are closed.