Najbolji prirodni lek za regulisanje krvnog pritiska (RECEPT)

krv

Foto: Dnevne.rs/Pixabay

Ruska tradicionalna medicina smatra kvas od cvekle najboljim nemedicinskim lekom za hipertenziju, jer, između ostalog, normalizuje krvni pritisak na duži vremenski period.

Kvas od cvekle je veoma koristan, sadrži komponente koje aktiviraju rad jetre, bubrega i creva. Rezultati nekih medicinskih istraživanja pokazuju da konzumiranje kvasa od cvekle sprečava razvoj malignih tumora, čisti jetru, organizam od toksina i drugih “otpada”, otklanja opstipaciju i druge probleme sa crevima.

Za pripremu lekovitog kvasa od cvekle biće potrebno:

– staklena tegla od 3 litre (još bolji je glineni sud, ako imate)

– 700 gr cvekle (otprilike 3 sveže cvekle srednje veličine)

– 2 kašike brašna

– 200 gr šećera

– 100 gr suvog grožđa

DANICA GRUJIČIĆ: “Nije slučajno što na čitavom Balkanu baš u Srbiji i Crnoj Gori raste broj obolelih”

Priprema: Svežu opranu cveklu isecite na kockice ili tanke kriškice i složite ih u čistu teglu. Dodajte suvo grožđe, 2 kašike brašna i 200 gr šećera. Teglu napunite hladnom prokuvanom vodom i promešajte. Zatim je pritvorite plastičnim poklopcem ili još bolje umotajte duplom gazom (da kvas “diše”) i ostavite na toplom mestu 6-7 dana da fermentira.

Dva puta dnevno mešajte sadržaj tegle i po potrebi skidajte penu.

Nakon 7 dana smesu procedite kroz gazu i dobićete kvas od cvekle. Pijte po 3-4 supene kašike 3 puta dnevno pre obroka. Kvas čuvajte u frižideru.

Popijte sav kvas i na tome se završava prva kura čišćenja jetre. Napravite pauzu od 3 meseca i ponovite tretman. Opet pauza 3 meseca i tretman ponovite treći put. Nakon godinu dana vaša jetra biće potpuno čista!

Prilikom čišćenja mogu da krenu pesak i sitni kamenčići iz bubrega, a inače ovaj kvas od cvekle veoma dobro čisti jetru i bubrege.

NESTOROVIĆA POSLE NESTANKA IZ JAVNOSTI: Sve mi je dop**delo, već je postalo ludilo

Ovu metodu primenjuju lekari u nekim bolnicama u Kijevu i Lugansku, jer je pokazala odlične rezultate ne samo za čišćenje jetre, nego i celog organizma, i kao odlično sredstvo za hipertenziju i aterosklerozu.

Postoje i kontraindikacije: Kvas nije preporučljiv za osobe koje imaju bolesne bubrege, probleme sa gastrointestinalnim traktom u akutnoj fazi i gihtom (podagrom). U ovom slučaju neophodna je konsultacija lekara. Morate biti pažljivi ako imate nizak pritisak.

 

(Dnevne.rs /Izvor: uspesnazena.com)

7 Trackbacks & Pingbacks

  1. Julius
  2. Darryl
  3. herbert
  4. Julian
  5. ross
  6. ted
  7. Tommy

Comments are closed.