Na ovim mestima u automobilu korona virus najviše opstaje!

auto

Foto: Dnevne.rs/Pixabay

Pet tačaka u automobilu dodirujemo najčešće.

Smederevska Palanka je mesto u Srbiji koje baš vodi računa o dezinfekciji automobila, čak i na ulazu u grad. Takva praksa traje već, unazad, deset dana a kola se spolja dezinfikuju.

Ovo prevozno sredstvo plodno je tle za razmnožavanje koronavirusa, jer ima puno metala, tkanine i plastike u sebi, upravo zato što na tim površinama virus lakše i duže ostaje. Auto zato, morate očistiti veoma temeljno.

Pet tačaka u automobilu dodirujemo najčešće. To su sedišta, kvake, ekran, volan i naravno, menjač.

Dečje sedište se takođe često dodiruje.

Jelena Đoković objavila govor naučnika koji 5G mrežu dovodi u vezu s pandemijom

Sve to možete zaštititi hiruškim alkoholom, pomoću mokre krpe poprskane alkoholom u spreju, zatim to čistite.

Govoreći o dezinfekciji kola, najviše je pokazala Smederevska Palanka. U zadnje vreme, svako vozilo koje uđe u grad, čisti se spolja.

Sredstvima zaštite špricaju se sve kontaktne površine na kojima se može zadržati virus: kvake, vrata gume i one površine koje su najčešće u kontaktu sa slučajnim prolaznicima.

Kako za RTS kažu radnici tamošnjeg servisa za auto pranje, radi svog zdravlja, prvenstveno vrše dezinfekciju a nakon toga spiranje kola spolja. Ukoliko ponestane alkoholnog sredstca, oni kao zamenu imaju rastvor od alkoholnog sirćeta koji se neša sa vodom u razmeri 100 miligrama na litar i uz ceđeni limun.

Obzirom da je sada opravdano ne prati kola iznutra u perionicama, onima koji moraju voziti preporučuje se da je, bar, jednom dnevno očiste krpom i alkoholom.

     

(Dnevne.rs/Espreso.rs)