NA DANAŠNJI DAN PRE 32 GODINE EMITOVANA JE 1. EPIZODA BOLJEG ŽIVOTA: U seriji je mnogima išla na živce, a Jelica u stvarnom životu nije ni slutila da je čeka strašna tragedija

serija

Foto: printscreenYoutube

Na današnji dan 1987. godine emitovana je prva epizoda čuvene domaće serije “Bolji život”. Jelicu Sretenović većina i danas poznaje po ulozi Koviljke Stanković, čuvene Koke, koju su na kraju i Popadići prihvatili kao snajku. Život glumice bio je malo drugačiji od svakidašnjeg.

Jelica je rođena 1954. godine. Detinjstvo je provela sa majkom jer ih je njen otac napustio.

Ima polubrata po ocu, ali ni on nije viđao oca jer je njihov tata, kako je i sama Jelica govorila u intervjuima, bio „veliki mangup sa Crvenog Krsta“.

RAKIJA, SEKIRČE I ŠAJKAČA: Ovako je Darko Lazić krenuo po badnjak u šumu! (FOTO)

Jelica Sretenović je posle završene druge godine srednje škole upisala Fakultet dramskih umetnosti i završila ga je u roku, te je bila najmlađi student koji je završio ovaj fakultet.
Paralelno sa studijama, Jelica se udala i to sa 19 godina. Njen izabranik bio je Miloš Miša Sretenović jedan od osnivača „Univerzitetskog kliničkog centra“. Ostaje trudna i rađa ćerku Anu, a dva meseca nakon porođaja je diplomira.

FOTO: PRINTSCREEN YT

Nakon toga su počele da se ređaju uloge. Prva je bila u seriji „Žive veze“, posle toga uloga u filmovima „Tesna koža“, a najupečatljivija je bio lik Koke iz serijala „Bolji život“ koja joj je dala regionalnu popularnost.

Neki je i danas oslovljavaju tim imenom. Jedanaest godina nakon rođenja ćerke Ane na svet je donela i ćerku Olju. Sve se činilo idealno u ovoj porodici, ali sa velikom tragedijom Jelica se susrela 1999. godine, kada je njen suprug, za kojeg je bila vezana, preminuo usled srčanih problema. Te godine im je bilo dve i po decenije braka.

PROPAŠĆEMO AKO SE NE VRATIMO VERI I BOGU: Poruka Emira Kusturice koji POSTI VEĆ GODINAMA

Jelica je sa 45 ostala udovica.Iz teškog perioda izvukla se zahvaljujući glumi. Uloga u filmu „Zona Zamfirova“ vratila ju je na scenu kao i lik koji je igrala u predstavi „Umrla je gospođa Majkl“. Radeći na novim projektima, Jelica je uspela da prebrodi sve nedaće koje su joj se našle na životnom putu.

Danas Jelica osvaja publiku novim ulogama, a njene ćerke su velike. Ima i unuka koji je već punoletan i nosi ime Miloš, po svom dedi. Njena ćerka sa porodicom živi u Švedskoj

(Dnevne.rs/Izvor: Blic.rs)