MISTERIOZNI SNIMAK KRUŽI VIŠE OD 100 GODINA: Samo jedan pogled na ovaj crtež iz 1888. će vam reći kakva ste osoba (FOTO)

test
Inače, reč je crtežu koji kruži više od 100 godina pod različitim imenima, ali poslednjih se dana ponovno širi društvenim mrežama.

Prvi se put se pojavio na razglednicama u Nemačkoj 1888., a nakon toga i u jednom američkom humorističnom časopisu 1918. i delo je Britanca Williama Elyja Hilla.

Ako je verovati onom što se o crtežu piše, vaš odgovor reći vam kakva ste osoba.

[adsenseyu4]

Uglavnom, na istoj se slici nalaze djevojka i starica, a ovisno tome koju od njih dve prvo ugledate, postoje i različita tumačenja koja, upozoravamo, nisu znanstveno utemeljena već je reč o zabavi.

Pogledajte i vi ovu fotografiju i recite što prvo vidite.

staricadjevojka_100214_wiki

Dva moguća odgovora:

1. Devojka

Devojka je na crtežu okrenuta licem od vas, gledajući u daljinu, a iz profila joj se vide nos i trepavice. Sa šešira joj vijori beli veo, nosi bundu, dekolte joj je diskretno otkriven, a oko vrata ima ogrlicu.

Tumačenje:

Vi ste osoba vedre prirode, mladog duha i na svet gledate optimistično.

[adsenseyu1]

2. Starica

Staricu vidimo iz profila, a uho djevojke je oko starice. Linija njenog obraza i vilice predstavljaju nos starice, a ogrlica su usne, dok veo na šeširu kod starice više liči na maramu.

Tumačenje:

Ako ste prvo spazili staricu (ili vešticu), skloni ste pesimizmu, skeptični ste i oprezniji te “stariji duhom”.

(atma.hr)

[adsenseyu5]

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]