MIRA FURLAN OTKRILA: Ovako zemlje bivše Jugoslavije vide Amerikanci!

glumica

Foto: Printscreen/youtube

Mira Furlan je jedna od retkih glumica sa naših prostora koja je napravila zavidnu karijeru u Holivudu, ali taj put do zapaženih uloga nije bio lak.

To što je u Srbiji bila ostvarena glumica joj nije značilo mnogo na kastinzima.

“Sjedinjene Američke Države su, kao što znamo, vrlo zatvorena zemlja, koju ne zanima ništa osim nje same. Mislim da većina Amerikanaca ne zna gde je tačno bila zemlja zvana Jugoslavija.

Kao što ne znaju ni gde su nove zemlje nastale na tom prostoru. Sve je to za većinu ovdašnjeg stanovništva nepoznanica”, ispričala je Mira.

Glumica je veoma zabrinuta za položaj umetnika nakon što je za predsednika izabran Donald Tramp.

“U predlogu Trampovog budžeta ukidaju se subvencije za umetnike iumetnost. One su u SAD i pre Trampa bile gotovo nepostojeće.

Izgleda da su umetnici potpuno nepotrebni u društvu u kom živimo, pri čemu ne mislim samo na Ameriku, ali i u vremenu u kojem živimo. Ne samo nepotrebni nego štetni i opasni. Oni bi stalno nešto propitivali, prigovarali i kritikovali.”

SNEŽANA SAVIĆ PROGOVORILA O ZLOSTAVLJANJU: Rekao mi je da će mi uništiti karijeru, ako ne pristanem!

Pošto na planeti nema drugog boga osim novca, što je Trampov izbor jasno pokazao, umetnike možda treba proterati na neku drugu planetu da ne smetaju. Možda na Mars”, kaže Mira za bosanski magazin Azra.

(Dnevne.rs/Kurir.rs/izvor:Azra)