Malčanski Berberin u sudu govorio o svom zlodelu: Kriv sam, ali svest mi je bila pomućena

ubistvo

Foto: Facebook/Privatna arhiva

Sramna odbrana Ninoslav Jovanović, kome preti doživotna robija zbog otmice i zlostavljanja devojčice (12), delimično je juče priznao zločin i insistirao na tome da nije bio u potpunosti uračunljiv

Ninoslav Jovanović (47), poznatiji kao Malčanski Berberin, danas je prvi put u Višem sudu u Nišu govorio o otmici i zlostavljanju devojčice (12), koju je 20. decembra 2019, kako se sumnja, presreo kolima i primoravao je da s njim obilazi zabačena sela u okolini Niša i Knjaževca.

Jovanović, koji se već pet meseci nalazi u pritvoru, doveden je u zgradu suda uz velike mere obezbeđenja. Stražari su ga maricom uveli u dvorište, a potom kroz sporedni ulaz do sudnice, tako da niko nije mogao da ga sretne. Sve vreme je imao lisice, a na nogama bukagije.

Prepričao događaje

– Kriv sam, ali svest mi je tada bila pomućena. Tražim da zbog mog psihičkog stanja saslušate lekare iz Beograda – navodno je rekao optuženi Jovanović na pripremnom ročištu, koje je bilo zatvoreno za javnost. U niškom sudu juče su se sa optuženim, oči u oči, sreli i roditelji žrtve. Oni su rekli “da je Jovanović priznao krivicu, ali i da nije pokazivao kajanje”.

VIRUS SE VRATIO U OVAJ SRPSKI GRAD: Skače broj zaraženih iz dana u dan i to sa TEŽOM KLINIČKOM SLIKOM

– Prepričao je događaje iz tog perioda i nije se pravdao. Delimično je priznao krivicu, a tražio je neku dodatnu dokumentaciju s lekarskog veštačenja u Beogradu. Rekao je da je bio pomućene svesti. Znači, ipak se brani – rekla je A. K., devojčicina majka, nakon završenog ročišta i dodala da očekuje najstrožu kaznu

– U sudnici se ponašao normalno, bio je hladan i miran. Vidi se da je dobro pripremljen za suđenje. Međutim, nije mogao da nas pogleda u oči, iako sam ja sve vreme tražila njegov pogled. Želela sam da ga pogledam i da ga pitam zašto je to učinio. Nikome ne želim da doživi ovo, ne bih želela da neko drugo dete strada. Zato se nadam da će sud doneti pravu odluku i da će ga osuditi onako kako je zaslužio – rekla je u dahu potresena majka žrtve, dok je njen suprug R. K. dodao:

– Svestan je krivice. Nije nam se ni izvinio. Na njegovom licu videla se arogancija.

Preti mu doživotna

Podsetimo, Više tužilaštvo tereti Jovanovića za otmicu i zlostavljanje maloletne devojčice, koju je 20. decembra prošle godine presreo u jednom niškom naselju na putu do škole. Žrtvi se predstavio kao električar koji se zaputio ka njenoj školi i ponudio joj je prevoz do tamo. Ona je ušla u auto i tada je počela njena drama.

NAJEZDA ZMIJA U BEOGRADU: U ovim delovima grada posebno budite oprezni

– Ninoslav ju je vodio po napuštenim kućama u zabačenim selima i terao je da pešače. Posle 10 dana ona je nađena u jednoj vikendici, a otmičar je uspeo da pobegne. Skrivao se još nekoliko dana. Uhapšen je 5. januara na groblju u rodnom selu Malča – podseća izvor i dodaje da Jovanoviću preti najmanje 10 godina zatvora ili doživotna robija.

 

(Dnevne.rs/Kurir.rs)