LOVNA SEZONA U ZAPADNOJ SRBIJI POČELA PLUTONIMA IZ STO PUŠAKA

 lovci

Foto ilustracija: printscreen

Plotunima iz sto lovačkih pušaka, lovna sezona u Zapadnoj Srbiji i zvanično je počela, a procenjuje se da je to područje jedno od najbogatijih sa visokom divljači.

LUČANI – Lovci iz Srbije i inostranstva u narednih mesec dana pokušaće da ustrele divlje svinje, srne i srndaće, zečeve, fazane, jarebice i to na površini od oko 45.000 hektara, koliko se lovište prostire.

Takođe, u dragačevkom selu Gornji Dubac otvkrivena je i bista bivšem predsedniku Lovačkog udruženja “Dragačevo”, Milenku Rudincu.

[adsenseyu5]

Bistu su otkrili predsednik Skupštine Lovačkog saveza Srbije Uroš Đoković i predsednik Lovačkog saveza Centralne Srbije Tomica Radosavljević.

Rudinac je bio pionir savremenog lovišta, zalagao se za razvoj i unapređenje Lovačkog Saveza Srbije posebno lovstva u Srbiji i okupio više od 600 lovaca u šest udruženja, gazdovao lovištem čija je površina obuhvatala više od 40.000 hektara i izgradio preko stotinu lovnih objekata, lovačkih domova, lovnih čeka, hranilišta za divljač.

Prema mišljenju mnogih, bio je jedan od najboljih lovnih radnika u Srbiji.

“Tek ovih dana, kada obeležavamo 120 godina postojanja i rada Lovačkog Saveza Srbije vidimo koliko nam nedostaje Milenko Rudinac koji se zalagao za razvoj i unapređenje Lovačkog Saveza Srbije čiji je bio i tribun.

[adsenseyu4]

Ostaje nam samo da pokušavamo da i dalje unapredimo lovstvo onako kako ga je on zamišljao”, rekao je Đoković.

Okrivanju biste Milenku Rudincu, prisustvovali su i članovi Lovačkog udruženja “Dragačevo”, načelnik Moravičkog okruga Slobodan Jolović i drugi.

(Dnevne.rs /Izvor:Tanjug.rs)

[adsenseyu5]

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]