Ljubav: Predstavljamo vam sedam znakova koji će vam pokazati da li ste u lošoj vezi

decko-devojka
Svako od nas, u vezi, ponekad bude preplavljen destruktivnim emocijama koje je teško kontrolisati, tako da nije strašno ako vam se s vremena na vreme desi neki emotivni izliv. Međutim, ako to postane pravilo, zapitajte se da li ste u zdravom odnosu

Kada ste u novoj vezi, ponekad ne vidite činjenice koje pokazuju da se radi odestruktivnom odnosu koji vam neće doneti ništa dobro.

[adsenseyu4]

VEZA VAS ISCRPLJUJE

Istraživanja su pokazala da 70 odsto energije gubimo zbog emocija. Jedan od glavnih pokazatelja u kakvoj ste vezi je osećaj koji imate nakon što ste proveli vreme s partnerom. Možete se osećati motivisano, nadahnuto i srećno, ali i iscrpljeno.

Foto: Profimedia

PLAŠITE SE

Ako razmislite dva puta pre nego bilo šta kažete partneru ili ste u konstantnom strahu da biste ga mogli naljutiti ili uznemiriti, to je jasan signal da vaša veza nije uravnotežena.

Foto-ilustracija: European Parliament

SLEDITE NAVIKE PARTNERA

Ako, na primer, osećate obavezu da pijete više nego što želite kada izađete s parnerom ili smatrate da treba da počnete da pušite kako biste ga impresionirali, dobro razmislite. Takva veza vas tera na loše navike.

[adsenseyu4]

Foto-ilustracija: Profimedia

LJUBOMORA

Ljubomora i posesivnost su pokazatelji kompleksa i frustriracija. Možete biti srećni ako vaš partner želi da zna sve o vama, ali ponekad to ljudi ne čine zbog ljubavi, nego zbog nesigurnosti. To nije zdravo i može biti simptom većih problema, paranoje ili nekih drugih poremećaja. Takvo ponašanje “guši” partnera.

Foto-ilustracija: RomanceWays.com

GREŠKE IZ PROŠLOSTI SU ČESTA TEMA

Ako se partner često priseća vaših grešaka iz prošlosti, to nije dobro. Kada je vaš partner nesiguran i kada imate neki problem, on se priseća vaših grešaka i poredi ih s novonastalom situacijom. Ne fokusira se na rešenje, nego na “duhove prošlosti”, zbog čega veza postaje sve teža.

Foto-ilustracija: Profimedia

VEZA JE FOKUSIRANA NA PARTNERA

Kada prestanete da poklanjate pažnju bliskim prijateljima i porodici jer partner želi sve vaše vreme, to takođe nije dobro. Porodicu i prijatelje ne treba zapostaviti.

Foto-ilustracija: Profimedia

PARTNER JE PREVIŠE ZAVISTAN

U nekim vezama jedan partner je zavistan od drugog, i kada voljena osoba nije u blizini, partner postaje nesiguran i neraspoložen. To dovodi do neizdržive potrebe da bude s voljenom osobom 24 sata dnevno, što nije dobro za vezu. Takvo ponašanje može rezultirati posesivnošću i uhođenjem. Preterano zavistan partner vam nije potreban.

(Telegraf.rs / Klix)