LEKARI U ČUDU: Pronađena žena bez mozga! (VIDEO)

snimak

Foto: printskrin

Kada se pre nekog vremena jedna odrasla žena pojavila u bolnici žaleći se na mučninu, lekari su je pregledali, pa ostali u šoku. Pred njima je bio jedinstveni medicinski fenomen!

Dvadesetčetvorogodišnja Kineskinja došla je na pregled kod doktora zato što ima mučnine i napade povraćanja već mesec dana. Kada su je poslali skener i na magnetnu rezonancu, lekari su se našli u čudu.

Ispostavilo se da ovoj ženi fali čitav jedan region mozga, cerebelum, odnosno mali mozak!

FARMACIJA NE ŽELI DA OVO ZNATE: Čudotvorni petrolej iz Albanije koji leči sve maligne bolesti (INFO)

Ispitujući je, stručnjaci su saznali da je ona u potpunosti samostalno prohodala tek sa sedam godina, a samo godinu dana je bila mlađa pre nego što je počela da govori.

[adsenseyu4]

 

Danas je, spolja gledano, ona u potpunosti normalno razvijena za svoj uzrast, a u svojoj porodici nema nikog sa neurološkim smetnjama  Iako nije završila školu, ne deluje da ima ikakvih velikih problema s inteligencijom.

U istoriji medicine zabeleženo je samo devet slučaja ljudi koji su te godine doživeli bez malog mozga, važnog za motoričke veštine kao što su održavanje ravnoteže, orijentacija u prostoru, stajanje, hodanje…

Lekari nisu sigurni da li će ona uspeti da doživi duboku starost.

Ovaj slučaj predstavlja dokaz da je ljudski mozak čudo prirode, jer poseduje neverovatnu moć prilagođavanja, odnosno sposobnost da prespoji one neurološke centre koji su oštećeni ili uklonjeni.

[adsenseyu1]

(Dnevne.rs / izvor: Telegraf.rs)

[adsenseyu5]

[adsenseyu2]

1 Comment on "LEKARI U ČUDU: Pronađena žena bez mozga! (VIDEO)"

  1. T8a8Mv your website and keep checking for new details about once per week.

Comments are closed.