LEK STAR 5.000 GODINA: Pijte ovu mešavinu sa belim lukom jednom u 5 godina, tera sve bolesti! (RECEPT)

luk

Foto: Dnevne.rs/Pixabay

Davne 1972. godine, jedan monah u tibetanskom manastiru pronašao je neverovatan recept koji dokazano leči mnoge bolesti.

Glavni sastojak ovog prirodnog preparata jeste čudesni beli luk- jedna od najzdravijih namirnica na svetu.

Dokazano je da ovaj lek pomaže kod prevencije i lečenja visokom pritiska, srčanog udara, ateroskleroze, slabe cirulacije i koronarnih bolesti srca.

Za regulisanje pritiska, suzbijanje virusa, gljivica i parazita zaslužan je alicin- glavni sastojak belog luka koji ima snažno antibakterijsko dejstvo.

Takođe, beli luk opušta krvne sudove i sprečava proizvodnju angiotenzima, peptidnog hormona koji utiče na pojavu hornične hipertenzije.

Veruje se da leči i aterosklerozu, bolesti pluća, impotenciju, sinuse, reumu, gastritis, hemoroide, pomaže kod mršavljenja, reguliše probleme sa vidom i sluhom i ubrazava metabolizam.

Sastojci:

  • 350 grama belog luka
  • 200 ml 95-procentnog alkohola ili ruma (ako koristite alkohol, uzmite onaj koji ne sadrži metanol ili benzalkonijum hlorid)

Priprema:

  • Odvojite čenove belog luka, očistite i izgnječite.
  • Pomešajte sa alkoholom i sipajte u staklenu flašu.
  • Nakon 10 dana procedite, pa vratite u flašu i ostavite da ostoji u frižideru dva dana.

PROČITAJTE JOŠ  MEDIJI U NEMAČKOJ: Zašto je Srbija na prvom mestu trenutno u Evropi po ekonomskoj uspešnosti u vreme korone?

Kako upotrebljavati?

  • Ova lekovita mešavina sme da se pije najviše 12 dana , tako što ćete sipati odrećeni broj kapi u čašu vode pre doručka, ručka i večere.
  • Prvog dana stavite jednu kap pre doručka, dve pre ručka i tri pre večere.

   

Dnevne.rs, Stil.kurir.rs