KRENUO PO STAROM: Darko Lazić izbegava terapije, NE SARAĐUJE sa lekarima, a evo ko je glavni krivac za to

pevač

Foto: Printscreen/Instagram

Umesto da sve lakše podnosi terapiju i sa većom lakoćom odlazi na vežbe, pevač Darko Lazić kao da je odustao od sebe i borbe za oporavak. U javnosti govori kako ga Marinina trudnoća pokreće i kako jedva čeka da se vrati normalnom životu i poslu, a u praksi ne radi ništa što bi mu to omogućilo. Naime, Darko se iznenađujuće neodgovorno ponaša poslednjih dana.

– Sve češće izbegava fizikalnu i kineziterapiju, a kada fizioterapeut ode po njega u sobu, on govori kako ne može da ustane, kako je umoran, neraspoložen, kako mu se spava – ispričao je jedan od lekara zaduženih za pevačev oporavak.

Kako nam je rekao izvor, tim lekara koji se brine o pevaču svim silama se trudi da on Institut za rehabilitaciju napusti samo sa štapom, ali im Darko nimalo ne pomaže u tim naporima.

– Darku uskoro o trošku Fonda ističe boravak u „Seltersu“ i ukoliko ga o svom trošku ne produži sam, on će ovih dana napustiti naš institut. Ako me pitate da li smo zadovoljni i da li je on spreman za samostalni život, moj odgovor je ne – kaže jedan od lekara i objašnjava:

VODITELJKA SE ZBUNILA: Glumac iznerviran Jovaninim pitanjima PREBACIO TEMU NA JOKSIMOVIĆA

– Sa jedne strane, budući da je njegovo stanje bilo veoma loše, napredak je vidljiv. Radili smo na jačanju muskulature, pa su sada njegovi ekstremiteti, pre svega donji, u boljoj formi. Ali to je i dalje daleko od onoga kako bi trebalo da bude. Najveći problem zadali su nam nervi donje desne potkolenice, koji su povezani sa stopalom, koje i dalje slabo pokreće. Ali i pored opšteg lošeg stanja, dodatno nam je Darkova neozbiljnost otežala, jer on kao da nema dovoljno volje i snage. Nekad nam se čini kao da je umoran od svega i da ne želi da sarađuje. Mrzi ga da ustane iz kreveta, da se pokrene, često se žali na pad raspoloženja, pa mi u toj situaciji i ne možemo puno da mu pomognemo. Ključ problema, ali i rešenja leži u njemu i dok on to ne shvati, neće biti željenog efekta.

Takođe, kako dodaje lekar, iako je pevaču u udesu oštećen bubreg, on i dalje ima delimičnu funkciju, ali pevač i njegova porodica nemaju strpljenja za oporavak, već se raspituju o transplantaciji.

SUTRA JE BADNJI DAN: Ko unese u kuću OVAKAV BADNJAK, cele godine će mu sve ići od ruke!

Lekarka koja ga je nedavno gledala na ultrazvuku videla je delimičnu funkciju oštećenog bubrega, ali on tek treba da uradi dopunsku dijagnostiku za funkciju bubrega, CT angiografiju renalnih arterija i urodinamsko ispitivanje, pregled nefrologa i urologa. Taj bubreg može i sam da se regeneriše, ali za to treba vreme. Takođe, njegov organizam može da funkcioniše i sa jednim bubregom. Lazići su, međutim nestrpljivi, pa bi sve rešavali kao da je pitanje života ili smrti – kaže jedan od lekara iz „Seltersa“.

lazic

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Darko Lazić, koji se nalazi u Institutu za rehabilitaciju „Selters“ već pet nedelja, prethodno je proveo šest nedelja u KBC Zemun. Podsetimo, on je doživeo stravičnu saobraćajnu nesreću 23. oktobra na ulazu u rodni Brestač, kod Pećinaca. Tom prilikom je polomio šest rebara, butnu kost i kuk, a zbog lošeg stanja je bio u veštački indukovanoj komi i životno ugrožen. Kasnije su mu lekari izvadili slezinu, operisali butnu kost i stavili protezu u kuk, a sada u „Seltersu“ vežba hod.

(Dnevne.rs/Kurir.rs/Izvor: Alo)