Krenuli su od nule, a sada se za njihovom “budževinom” okreću: Od fiće koji se bukvalno raspadao, napravili Nacionalnu klasu sa sve đuntom sa sitnim nutom (FOTO)

fica

Foto: Telegraf

Svaki deo je sastavljan posebno, svaki štraf je promenjen, a onda je i ukrašen

Narandžasti fića koji se bukvalno raspadao, bez patosa, loših vrata, a da ne govorimo o mašini, za šest meseci postao je “Nacionalna klasa” Prokuplja.

On je stvoren zahvaljujući ljubavi, upornosti i timskom radu Stefana i Dragana Stolića i Nenada Stojanovića. Skoro je identičan legendarnom fići kojeg vozi Dragan Nikolić u kultnom filmu.

– Krenuli smo bukvalno od nule. Svaki deo je sastavljan posebno, svaki štraf smo menjali. Kada smo završili mehanički deo, usledilo je ulepšavanje – ponosno sada posle uloženog truda kaže Dragan Stolić.

On dodaje da je za svu trojicu to bio izazov. Uz to malo su ga doradili i sada fića krstari Prokupljem i privlači pažnju prolaznika.

fica

Foto: Telegraf

– Kada smo ga prvi put izvezli, zaista su se svi okretali. Mislim da je Prokuplje podržalo našu priču, jer se vidi da je prolaznicima drago kada ga vozimo – dodaje Nenad.

Iako na početku možda nisu verovali u uspeh i kako priznaju, često im je dolazilo da od svega odustanu, nisu se predavali.

– Neke delove je bilo teško nabaviti. Često smo čekali dugo da se negde u Srbiji pojavi neki oglas u kojem se prodaje neka fićina olupina, pa smo je kupovali samo zbog jednog jedinog dela.

To nam je najviše vremena oduzimalo i najviše nas demoralisalo, ali sada je na sve to stavljena tačka i konačno je naš automobil kompletan- ponosno dodaje Dragan Stolić kojeg u Prokuplju svi znaju po nadimku Daci.

Kako je ovaj završen, a ostalo je puno neiskorišćenih delova, ko zna, možda uskoro osvane još jedan primerak!

fica

Foto: Telegraf

(Dnevne.rs /Izvor: B. R.Telegraf.rs)