KOLIKO KOŠTA NASILJE U PORODICI? Evo šta čeka Luku zbog fizičkog napada na Natašu Bekvalac

pevacica

Foto: printskrin /telegraf /tv

Luku Lazukića (37), koji je prekjuče priveden u policiju na saslušanje zbog napada na suprugu, pevačicu Natašu Bekvalac (37) očekuje nanogica ili samo uslovna kazna!

Naime, Lazukić je prekjuče kasno popodne pušten da se brani sa slobode, dok je Nataša Bekvalac sa advokatom Nemanjom Aleksićem iz Novog Sada podnela prijavu za nasilje u porodici sa povrednim listom koji je sačinjen u Urgentnom centru.

Prema novim zakonskim odredbama koje se tiču porodičnog nasilja, za lakše telesne povrede nasilniku je zaprećena kazna zatvora od 3 meseca do 3 godine, a za teške telesne povrede od dve godine do 10 godina zatvora.

Težina nasilja je najvažnija prilikom odmeravanja kazne. Za blaži oblik nasilja okrivljeni će dobiti uslovnu kaznu, ali za dugogodišnje psihičko nasilje, koje narušava duševni mir, može da dobije zatvorsku kaznu.

VELIKI MESEČNI HOROSKOP ZA MAJ 2018: Veliki preokret u karijeri za Lava, Vodolija mora da reši kojim putem želi da krene, lepa romansa za Blizance (ASTROLOGIJA)

U pojedinim slučajevima, nasilnik može da sklopi i nagodbu s tužilaštvom da prizna delo koje mu se stavlja na teret i da zauzvrat dobije nanogicu. Ukoliko nasilnik dosad nije činio krivična dela i ako su povrede konstatovane kao lakše, i ako je to učinio samo jednom, sudija može da izrekne i uslovnu kaznu.

batine

Foto: Instagram/bekvalceva, Telegraf

Prekjuče pevačica Nataša Bekvalac nije izlazila iz svog stana na Dedinju, a društvo su joj pravili roditelji i sestra. Lazukić je prespavao kod svojih roditelja u Novom Beogradu.

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs)