KAKVE KOČNICE! Za dlaku izbegao sudar pri 280 km/h (VIDEO)

auto

Foto: Printscreen/youtube

U ovakvim slučajevima, “blicanje” ne pomaže.

Iz Nemačke nam stiže snimak još jednog incidenta koji se dogodio na delu auto-puta bez ograničenja brzine.

Nedavno smo mogli da vidimo kako je reagovao vozač Golfa GTI kada ga je pri brzini od 240 km/h “isekao” drugi automobil tako što se ubacio u krajnju levu traku ispred njega, a sada se nešto slično dogodilo vozaču BMW-a M4.

I u ovom slučaju je tragedija za dlaku izbegnuta, a vozač BMW-a koji je snimio čitav događaj, ukazuje na greške sva tri učesnika u incidentu, u želji da drugi vozači izvuku pouku.

Kako navodi, sve se dogodilo na delu Autobana A5, na deonici bez ograničenja brzine koja ima po četiri saobraćajne trake u oba smera. Njegova greška je što nije vozio sporije, jer pri brzini od 280 km/h vremena za reakciju je zaista malo ako nešto krene po zlu.

Ističe da je drugu grešku načinio vozač Mazde koji nije dobro proverio/procenio šta se dešava iz njega na auto-putu pre nego što se upustio u preticanje Forda, a osim toga nije smeo da tako naglo pređe iz druge u četvrtu traku.

PROČITAJTE JOŠ: Medicinski tehničar zaražen koronom nakon primanja vakcine

Na kraju, vozač BMW-a ne amnestira ni trećeg učesnika, vozača Forda, koji je prema njegovim rečima trebalo da koristi drugu traku s leva, a da treću i četvrtu oslobodi za kretanje/preticanje automobila koji se kreću znatno brže.

 

(Dnevne.rs/B.92)