Kako je genetičar Miodrag Stojković odgovorio na mejl u kojem mu iz ministarstva prosvete traže broj telefona

genetičar

Foto: Printscreen/youtube

Genetičar i vlasnik specijalne bolnice za lečenje steriliteta u Leskovcu Miodrag Stojković izjavio je da je na Harvard otišao “gladan nauke i komunikacije sa ljudima koji ga neće popreko gledati jer navija za druge”. Kako je objasnio na društvenim mrežama, kontaktirali su ga iz Ministarstva prosvete kako bi se verovatno vratio u zemlju, ali im se sarkastično zahvalio na molbi da im prosledi broj telefona.

– Ministar Mladen Šarčević želeo bi da Vas kontaktira lično, pa bih Vas zamolio za neki broj telefona koji koristite u Americi – napisao je Stojković, koji je potom sa pratiocima podelio i svoj odgovor.

– Poštovani, zahvaljujem na poruci putem mejla i želim svako dobro, imao sam telefon i dok sam bio u Srbiji – stajalo je u odgovoru ministarstvu, kao aluzija na to da je srećan “tamo u tuđini” i da je neko o ponudi za njegove usluge trebalo da razmisli mnogo ranije.

Pre nekoliko dana Stojković je u intervjuu za “Nedeljnik” naveo razlike između shvatanja života i mogućnosti u Srbiji i inostranstvu.

Kako je rekao “možda u Srbiji ne možemo da imao Harvard, ali kada bismo mladima ponudili pristojne uslove za rad, mnogi od njih bi svoju karijeru nastavili kod kuće”.

ZAVRŠIO DVA FAKULTETA, SUTRA ODLAZI IZ SRBIJE: Ne samo da nije mogao da nađe posao, već nije mogao da dobije ni specijalizaciju iz željene maksiofacijalne hirurgije

On je naveo da Srbija, “sa mizernim budžetom za nauku i obrazovanje, izgleda kao zemlja koja poduprta na štap kaska za drugima koji već lete”.

     

(Dnevne.rs/izvor: Telegraf.rs)