IZNENADIĆETE SE: Da li ste znali da ovakve žene muškarci češće varaju

zena
Istraživanje je pokazalo da su muškarci skloniji varanju kad pored sebe imaju sledeći tip žene

Nedavna američka studija posmatrala je veze u kojima jedan partner zarađuje znatno više od drugog. Cilj je bio da se otkrije da li se “jaz” u zaradipovećava verovatnoću da će jedan partner da prevari drugog.

Poznato je da oslanjanje na nekoga finansijski sigurno može da utiče na osećaj moći i jednakosti u vezi, i da osoba koja je finansijski zavisna od partnera kompenzuje to naneprimerene načine. Tim mišljenjem vodio se istraživači tim koji je otkrio da kada žena zarađuje znatno više od partnera, veće su šanse da će je on prevariti.

Muškarci starosti između 18 i 32 godine koji zarađuju 70 odsto prihoda u domaćinstvu ređe varaju partnerke, dok će muškarci koji zarađuju značajno manje od svojih partnerki pre da počine preljubu, otkrilo je istraživanje Univerziteta u Konektikatu.

“Osobe koje finansijski zavise od partnera neveru nekad doživljavaju kao pokušaj da povrate pravednost u vezi. Muškarci takvu zavisnost mogu da doživeposebno pretećom. Ekonomski zavisnom muškarcu nevera, u njegovoj glavi, dopušta da se upusti u ponašanje kojim će da kompenzuje finansijsku zavisnost istovremeno se udaljavajući od partnerke koja u dom donosi hleb”, zaključuje voditelj istraživanja, sociološkinja Kristin Minh.

[adsenseyu4][adsenseyu4]

(Zadovoljna.hr)