IZA LEĐA, PREKRŠTENE NA GRUDIMA, U OBLIKU PIRAMIDE: Kako položaj ruku može da nas oda ili nam dešifruje šta nam neko poručuje (INFO)

Foto ilustacija: Dnevne.rs /pixabay

Više od polovine svojih emocija izražavamo neberbalnom komunikacijom, tako da položaj ruku može da nas oda ili nam dešifruje šta nam neko poručuje

* Iza leđa

Predavači i funkcioneri ovom pozom demonstriraju moć i autoritet, ali ona se povezuje i sa ljudima koji su prosto sigurni u sebe.

* U obliku piramide

Kada su šake spojene vrhovima prstiju, a dlanovi razdvojeni, tako da prave piramidu, znači da je osoba samouverena, analitična i mudro promišlja.

PROVERITE DA LI STE NA OVOJ LISTI: Četiri znaka koja će u martu imati sreće s parama

* Prekrštene na grudima

Stručnjaci kažu da se čovek ovom pozom brani, iskazuje određeni stepen distance, rezerve ili pravi odstupnicu od sagovornika.

 Ukoliko su šake stegnute u pesnicu, moglo bi da znači da se plaši.

* Pored tela

Ako vidite da neko kreće prema vama sa rukama pored tela, moglo bi da znači da želi da se raspravi, napadne vas ili čak napravi afektivan, nasilan gest.

Ova poza je karakteristična za muškarce, dok žene iskazuju istu nameru kada stave ruke na bokove.

* Na glavi

Prekrštene ruke i položene na glavu, trebalo bi da ukažu da osoba želi o nečemu da razgovora ili je rešena da sagovornika pažljivo sasluša.

 

VRATIO SE IZ NEMAČKE I OTIŠAO NA SELO: Zarađivao je odlično u inostranstvu, ali je odlučio da postane čobanin (FOTO)

* Igranje prstima

Ako se neko stalno igra prstima, vrlo je verovatno da nije preterano stabilnog karaktera, da često menja mišljenje i priklanja se kako “vetar duva”.

* Samozagrljaj

Nesigurne, zabrinute i uplašene osobe obično stanu tako da se čini kao da su same sebe zagrlile, što sugeriše da traže podršku ili pomoć.

(Dnevne.rs / besnopile/Izvor: vecernje novosti)