HOROSKOP NOVCA ZA MAJ 2018: Saznajte šta vas očekuje na polju finansija

pare

Foto: telegraf.rs

Mesečni horoskop otkriva da Vodoliju očekuje poslovni uspeh, dok Ribe imaju velikie troškove! Evo šta vašem znaku predviđa finansijski i poslovni horoskop za maj….

OVAN

Prvi deo maja tačnije 7. i 8. maja donose zbunjenost kada se radi o prihodu i profesionalnom životu. Shvatićete da sami sebe zavaravate kada se radi o novcu. Oklevanje vam nimalo neće pomoći, već će povećati rizik. Vrlo lako može doći do svađa s kolegama i nadređenim osobama, posebno nakon 11. maja. Ako se uspete suzdržati i ako budete sabrani, te manje šefujete drugima, tada će se okolnosti preokrenuti vama u korist i dolazi do napretka u vašoj karijeri i do bolje zarade. Mogli biste dobiti povišicu ili dodatno zaraditi ili ćete čuti dobre vesti vezano za novac.

Ako ste sigurni da za posao koji radite treba da budete više plaćeni, sada je pravo vreme da o tome popričate, ali nemojte očekivati da će to biti lako ostvarivo! Pregovori u ovom periodu imaju određenu težinu zbog toga što lako izgubite strpljenje i stvari brzo mogu eskalirati. Kod kuće razmislite o činjenicama, pripremite se, priložite dokumentaciju, ako treba po datumima, po učinku, nemojte samo rečima pokušati nešto dokazati i na temelju reči zahtevati nešto. Oko sredine meseca oprezno s novcem! Ali i s nekim ljudima koji vas mogu pokušati prevariti. Nakon 20. smaja nemojte se razbacivati s novcem, radije pokušajte uštedeti nešto ili tražite savet od osobe koja ima iskustva u ulaganju novca.

BIK

Merkur, planeta novca Bika, prolazi kroz vašu 12. kuću i do 13. maja stvari vezane za novac nisu u potpunosti jasne, zato pažljivo raspolažite svojim novcem. Nije povoljan period za velike planove, vrlo lako može doći do gubitka. Budite oprezni! U zadnjoj dekadi moglo bi biti poteškoća, ali imaćete pomoć i podršku porodice. Na poslu neće biti značajnog napretka, čak može doći do faze mirovanja, posebno u prvom delu meseca. To je povoljno vreme za procenu situacije, za postavljanje pitanja samome sebi, gde sebe vidite dalje i kojim smjerom želite krenuti. Uran, planeta koja vlada vašom karijerom i društveno – profesionalnim statusom, ulazi u Bika 15. maja. Donosi vam preokrete i promene. Imaćete potrebu da izmenite neke stvari i tako iznenadite okolinu. Planeta akcije, Mars, aktivira vašu kuću karijere 17. maja. Imaćete onaj dobar osećaj da se stvari kreću pravim smerom, ali ponajprije kroz saradnje i partnerstva. Budite iskreni i otvoreni u pregovorima. Venera, vladar Bika, ulazi u vašu kuću komunikacija 19. maja. Posledna dekada maja povoljna je za sastanke, druženja, za to da se vaš glas čuje, posebno kada se radi o vašem profesionalnom životu. Sa lakoćom ćete sklapati poslovna prijateljstva i dobre ugovore. Prilike pred vama su obećavajuće, pa će se potencijalni nesporazumi sa saradnicima i partnerima razrešiti.

Ovaj HOROSKOPSKI ZNAK će u maju zaraditi novac!

BLIZANCI

Početkom maja 2018. godine imajte na umu da oni s kojima se upuštate u ogovaranja isto tako ogovaraju i vas, a to može štetiti vašem profesionalnom ugledu. Najbolji način da se postavite je da budete direktni i oprezniji kako između vas i poslovnih partnera ne bi došlo do nesporazuma i do krivih zaključaka. Puno je trzavica na poslu, ponekad se mogu dogoditi krize ega, neki preokreti mogu se pojaviti i mogli bi se puno kretati što donosi i puno više stresa. Druga polovina maja povoljnija je za putovanja, poslovna putovanja, ako se ne upuštate u rizik. Novac bi vam, isto tako, mogao proklizati kroz prste, posebno ako dopustite drugima da utječu na vas, posebno prijateljima. Nemojte drugima pozajmljivati novac i nemojte pozajmljivati novac od drugih. Određena dobit koju očekujete mogla bi biti odložena i moraćete se snaći sa svotom s kojom raspolažete u novčaniku. Nećete se moći osloniti niti na prihode voljene osobe, jer primanja mogu biti manja ili se voljena osoba neće slagati s vašim odlukama. Izbegavajte kockanje i finansijska nagađanja i nemojte se razbacivati s novcem samo zato da ostavite dobar utisak.

RAK

U profesionalnom životu mogli bi ostvariti značajan napredak. Prilike su pred vama, privući ćete nove klijente ili partnere. Možda neće sve teći brzo kako se nadate. Naćićete se u situacijama u kojima vam neće sve odgovarati i tada dobro razmislite o odlukama. Vreme je da razmislite o određenim starijim saradnjama i dogovorima ako smatrate da vas nešto na neki način koči u napretku. Drugi deo meseca je povoljniji za timski rad i grupne projekte ili one društveno – socijalne. Početkom meseca novčana situacija neće biti sjajna kako biste želeli i mogli bi zaključiti da trebate preduzeti neke stvari mimo zakona, ali nemojte sebi komplikovati život nepotrebno, jer na taj način nećete ostvariti dobit. Od 14. maja situacija počinje da se poboljšava i pritiče vam više novca, možda i dodatna nagrada.

Pazite na troškove. Ako niste posve sigurni u odluku, radije odložite novčane dogovore i ulaganja, posebno nakon 21. maja kada Sunce, vladar novca Raka, prolazi kroz vašu 12. kuću, pa je rizik gubitka veći, uglavnom zbog neopreza, nemara, možda čak i pohlepe.

LAV

Tokom maja 2018. godine karijera će vam biti na prvom mestu. Sa Suncem u vašoj 10. kući sve do 21. smaja i sa Venerom, vladarem kuće karijere Lava, u vašoj 11. kući sve do 19. maja, imate sve preduslove da vas primete, da se izborite za sebe, da poberete plodove svog rada. Bićete unapređeni ili ćete primiti nagradu za svoj rad ili će javnost saznati za vaše kvalitete. Uz zalaganje i ambicije stvorićete ime i bićete prepoznati u društvu. Novi putevi prema uspehu će vam se otvoriti. Novčana situacija će se popraviti.

horoskop

Foto: Dnevne.rs/pixabay

Uz zaradu kroz posao neki Lavovi će zahvaljujući saradnicima dobiti zeleno svetlo i ostvariti neke finansijske ciljeve. Najbolje ćete se snaći kroz grupne aktivnosti, udružene poslove, poslove putem interneta, saradnje sa velikim poduzećima, organizacijama i slično. Ritam na poslu je vrlo dinamičan i zahtevan tokom maja. Činiće vam se da pokušavate ostvariti nemoguće, da ne napredujete i da gde god krenete nailazite na prepreke, te da se ne možete osloniti na nikog drugog osim na sebe. Prisustvo Marsa u vašoj kući posla, sve do 16. maja, daje vam fizičku i psihičku snagu koja vam je potrebna kako bi uspjeli napredovati u profesionalnom životu. Verovatno ćete ono što zamislite i morati sami napraviti, jer se za sada ne možete osloniti na druge.

DEVICA

Venera (planeta novca) prolazi kroz vašu 10. kuću i 19. maja ulazi u vašu 11. kuću, što znači da ćete tražiti način da povećate prihode, kroz posao, a možda će neki planovi biti povezani s državnim institucijama. Zbog profesionalnih postignuća mogli bi postati na neki način poznati ili privući interes javnosti. To će podići vaše samopouzdanje i osećaj vrednosti i sposobnosti da ostvarite materijalnu nezavisnost. U zadnjoj dekadi meseca novac vam pristiže kroz grupne aktivnosti ili timski rad. Na neki način može se raditi i o preporuci prijatelja, te otvaranju vrata koja vode do važnih ljudi koji vam mogu pomoći u karijeri ili da ostvarite finansijske ciljeve. Posao ili saradnja sa velikim poduzećima nije u vašem najboljem interesu.

Merkur, vladar Device i karijere Device, sve do 18. svibnja nalazi se u 8. kući Device, zatim prelazi u 9. kuću Device i upliće se u nekoliko dinamičnih aspekata koji neće proći bez poteškoća. Kako bi dobili materijalnu pomoć od drugih (voljene osobe, prijatelja, rođaka ili banke, državnih institucija i slično), moraćete proći kroz teže periode u kojima će biti rasprava, svađa, sumnji i suprotstavljanja. Uran, vladar kuće posla Device, pridružuje se Merkuru u vašoj 9. kući 15. maja. U drugom delu meseca biće više poslovnih putovanja. Od 16. maja Mars kuću posla Device čini dinamičnijom i donosi vam više hrabrosti i želje da eksperimentirate s novim poslovnim metodama, ali i nepopustljivost i neprilagodljivost u odnosu sa kolegama i podređenima.

VAGA

Zabrinuti ste i želite naći način da povećate priliv novca, ali u prvoj polovini maja skloni ste iluzijama i preteranom optimizmu. Vaši su ciljevi nerealni. Novac vam neće lako pritecati, ali će vam priticati i pazite kako s njime raspolažete. Ne trošite na nepotrebno ili na stvari za koje pomišljate da mogu popraviti utisak koji ostavljate na druge. Poslovna partnerstva mogu postati nestabilna. Prolazite kroz teži period i morate se prilagoditi, ponovno definišete neke stvari i proveriti finansijsko stanje. Troškovi vezani za dom i porodicu mogu se povećati, ali možete očekivati neočekivanu dobit – novac koji će vam pasti na dlan. Jednako lako mogli bi imati neočekivane troškove. Budite oprezni. Povoljan period za karijeru, ugled i društveni status dolazi nakon 19. maja kada Venera, vladar Vage, dođe u vašu 10. kuću. Lakše ćete se istaknuti i izboriti za sebe, iznad vaših očekivanja, a vaš trud će biti prepoznat. Bićete cenjeni i moguće su nagrade za vaš rad. Nemojte izgubiti glavu!

PRIZOR KOJI TERA STRAH U KOSTI: Kamerom zabeležio jezivi detalj na GROBLJU starom 800 godina! (VIDEO)

ŠKORPIJA

Tokom maja 2018. godine napredak u profesionalnom životu, poslovni uspeh i zarada oslanjaju se na partnerstva, saradnje i zajednička ulaganja. S druge strane, Jupiter, vladar prihoda Škorpije, je retrogradan i u Škorpiji. Koliko god dobiti imali kroz druge, koliko god prilika se ukaže, koliko god zarade imali od prethodnih pothvata, ako ne znate kako tačno napraviti proračun novac će vam proklizati kroz prste. Isto tako, nemojte nametati svoje mišljenje, nemojte poticati rasprave i svađe, nego i drugima dopustite da pojasne svoje poglede. Pregovaranje nije udaranje šakom o sto. Iza 11. maja imaćete sjajne uuslove za potpisivanje novih ugovora, za pridobijanje novih klijenata ili kupaca, za pronalazak novih saradnika ili ulagača, ali biće nesporazuma. U periodu od 13. do 19. maja niz događanja potrešće i izokrenuti ono što je do tada bilo jasno i očito u dogovorima.

Zbog svog ega mogli bi nešto uništiti. Vrlo lako može doći do svađa i rivalstva. Sa Saturnom u vašoj 3. kući teško ćete pronalaziti prave reči, ideje i argumente. Nakon 18. maja imaćete bolju koncentraciju, donosićete mudrije odluke vezane za novac i posao. Vaša popularnost raste, zajedno s tim i novac.

horoskop

Foto:Pixabay

STRELAC

Čini se da vam novac stvara nevolje u zadnje vreme i raspolaganje s novcem postaje sve teže i teže. Maj 2018. godine donosi ozbiljna iskušenja za vašu zrelost kada se radi o prilivu novca i učinkovitom upravljanju sredstvima. Imate sjajne profesionalne i materijalne ambicije, ali ste skloni olako shvatiti stvari, zaleteti se u nepotreban rizik pri traženju jednostavnijih rešenja. Vreme je da iskoristite svoje kreativne sposobnosti, svoje talente i da svoje veštine izbrusite. Ako ste nezadovoljni, razgovarajte sa svojim šefom.

Uz retrogradnog Saturna, zajedno sa Plutonom i Marsom u kući novca Strelca ukazaće vam se prilika da strpljivo razradite jasne strateške poteze za ostvarivanje dugoročnih ciljeva i da oprezno odredite što morate preduzeti i na što možete računati. Može biti odlaganja ili će vam biti isplaćen samo deo onog što vam pripada. Merkur, planeta karijere Strelca, ulazi u vašu kuću posla 13. maja, uz pratnju Urana, 15. maja. Na poslu su neophodne promene, ali i veća sloboda kretanja kako bi bili učinkovitiji i izborili se za svoje ciljeve. Ako ne volite posao koji radite ili želite promeniti radno mesto, sada je pravo vreme za to. Možda ćete imati niz izdataka zbog toga i moraćete da smanjite troškove kroz neko vreme, ali sve to isplatiće vam se, dugoročno gledano. U poslednjoj dekadi meseca novčana situacija se popravlja.

JARAC

Radićete sa zadovoljstvom, iako na materijalnom planu stvari stagniraju. Sve do 21. maja 2018. godine izbegavajte finansijska nagađanja, posebno ako upravljate tuđim novcem, pozajmicama, fondovima ili novcem lepše polovine. Na primer, ako imate prevelike ambicije i planirate ući u rizik, mogli bi biti na gubitku, čak bi mogli imovinu staviti na kocku. Nakon 16. maja Mars aktivira vašu kuću novca i privatnih sredstava, a nakon 21. maja Sunce obasjava vašu kuću posla i zdravlja. Mars i Sunce podržavaju jedno drugo i njihova energija vodi vas prema dobrim profesionalnim odlukama i povećanju zarade. Na poslu ćete se izboriti za sebe, naći ćete najbolji način da zatražite povišicu ili da se vaš raspored promeni i slično. Ipak, nemojte preterivati i dosađivati. Sredinom meseca mogli bi imati troškove vezano za dom ili decu, što bi vas moglo iscrpeti i povećati stres. Nemojte se uznemiriti i posvetite se stvarima jedno po jedno. U poslednjoj dekadi meseca komunikacija na poslu se poboljšava, ali s poslovnim saradnicima i dalje može biti napetosti.

VODOLIJA

Prisustvo Marsa u vašoj 12. kući sve do 16. maja i prolazak retrogradnog Jupitera kroz 10. kuću Vodolije ukazuje na manje povoljan period za napredak u karijeri i poboljšanje društvenog statusa. Podvucite crtu i dobro razmislite što želite ostvariti i koji su vaši ciljevi, te koji mogu biti ishodi odluka koje donesete. Jupiter i Neptun, vladari novca Vodolije u harmoničnom su aspektu i pojačavaju vašu intuiciju, ali može doći i do samozavaravanja i idealizovanju. Važne novčane probleme mogli bi ignorisati i koncertisati se umesto toga na velike projekte koji su nerealni. U periodu od 11. do 19. maja dvouimićete se oko podizanja kredita i uzimanja pozajmice za nekretninu ili za širenje poslovanja.

LUDO DO BOLA: Baba opalila iz puške, a kraj morate sami da pogledate (VIDEO)

Može se raditi i o komplikacijama s kojima ćete se susresti. Ali, imate sreće, jer ćete nakon 20. maja naći rešenje, doći do sjajnih zamisli i situacija će se razjasniti. Možda ćete dobiti podršku neočekivano ili otkriti novi izvor. Da to nije tako sve bi se zakomplikovali i završilo haotično. Poslednjih dana u mesecu biće izazova na poslu. Nadređene osobe mogle bi vas testirati, vaše znanje i sposobnosti i zadati vam više posla. Iako će vam se činiti teškim, to je prilika da se pokažete i nadmašite njihova očekivanja.

RIBE

Vaša materijalna situacija puno zavisi od vaše sposobnosti saradnje sa grupom ili timom, o zajedničkim projektima ili prilagodljivosti. Možda su vaša uverenja o životu i pogledi na svet previše tvrdokorni i zbog toga niste lako prihvaćeni u određenim krugovima. Nakon 10. maja sreća je na vašoj strani i dolaze vam neočekivane nove prilike kroz saradnje, nove dogovore i slično. Ipak, ništa se samo od sebe neće pokrenuti, morat ćete se potruditi, biti prilagodljivi, pristupačni i otvorenija uma. Nakon 16. maja 2018. godine Mars, vladar kuće novca Riba, ulazi u vašu 12. kuću, a to znači da bi vas mogle privući finansijske špekulacije i poslovi koji nisu u skladu sa zakonom. Mogli bi preterivati s trošenjem novca misleći da ćete kupovinom smanjiti stres ili se može raditi o prevelikim troškovima na zabavu, za osobe do kojih vam je stalo i decu, posebno nakon 19. maja kada Venera dolazi u vaše 5. polje. Što se tiče karijere, profesije i napretku na tom polju, najbolje bi bilo da razmislite o dodatnom školovanju, posebno ako ste do sada odlagali polaganje nekih ispita i slično.

(Dnevne.rs/ lovesensa.rs/Izvor: Tarot Horoskop)