HOROSKOP I STRAH: Bikovi se plaše promena, Device nereda, Vage samoće…

horoskop-strah
Svi imamo neku fobiju, bilo da smo je svesni ili ne. Svaki horoskopski znak, s obzirom na svoje karakteristike, ima mogućnost da razvije određenu fobiju. Evo čega se plaše pripadnici vašeg znaka.

OVAN

Najaktivniji od svih znakova, Ovan voli da se kreće. Zbog previše mirovanja može da se unervozi, što može da preraste u katiskofobiju – strah od sedenja. Ovan voli da istupi i pomogne kad treba, pa strah od zanemarivanje dužnosti i odgovornosti može biti jedna od fobija ovog znaka zodijaka.

BIK

Bik je možda najletargičniji znak zodijaka, jer voli komfor i luksiz toliko da to prelazi u lenjost, pa čak i halapljivost. U najgorem slučaju, može razviti strah od pokreta. Ali verovatniji strah bi bio strah od selidbe i promena – pošto Bikovi vole da se ugnezde na jednom mestu koje zavole.

BLIZANCI

Lepršavi i površni Blizanci često precene sebe i mogu se naći u nezgodnoj situaciji zbog toga. Kada brzo pričate, brzo donosite odluke, brzo obećavate, možete se zatrpati i lako ispustiti konce ili zapostaviti ono što stvarno želite.

[adsenseyu1]

Blizanci imaju strah od donošenja odluka i ako ih nešto zaista plaši, to je da sednu i dobro razmisle o nečemu, a onda donesu i odluku.

RAK

Rakovi vole da se se osećaju sigurno i udobno u svom domu okruženi prijateljima i porodicom. Izvedite Raka iz njegove „školjke“ komfora i on će biti preplašen.

Zato bi strah od otvorenog prostora bio najpogodniji strah za ovaj znak. Pored toga, kao emotivci i brižni ljudi, Rakovi mogu razviti i strah od patnje ili bolesti.

 LAV

Lavovi vole da su u centru pažnje, da su sve oči uperene u njih i vole da budu hvaljeni. Lavovi su najčešće uspešni u životu, pošto ih strah od neuspeha tera da budu ambiciozni.

Želja za pažnjom i strah od toga da će biti zaboravljeni i ignorisani motiviše ih još više da uspeju.

DEVICA

Čista, uredna i detaljna. Nered je noćna mora za njih i sve mora da bude na svom mestu, od dekoracije u kući do društvenog života i karijere. Strah od neorganizacije i nereda, nesavršenosti i prljavštine, može vaš proganjati.

VAGA

Vaga je uvek za partnerstvo i zajedništvo – četiri ruke su bolje nego dve! Bilo bi joj jako teško da sve u životu mora sama da radi, pa bi strah od samoće, i strah od izolacije, bile najgore fobije za ovaj znak.

ŠKORPIJA

Škorpija je jedan od najmračnijih znakova, ali je jako senzitivna, podložna aknksioznosti, opsesivnosti i želji za kontrolisanjem. U skladu sa tim, strah od ismevanja može biti ekstrem Škorpijinih strahova.

STRELAC

Lutalica u vama ne može biti ukroćena. Jedan od najneobuzadnijih i avanturistički nastrojenih znakova, Strelac ne voli kad neko pokušava da ga ukroti i navede da se pridržava pravila.

[adsenseyu1]

Iako voli život i na njega gleda optimistički, svakodnevne, obične obaveze lako mogu da ga bace u depresiju. Zato su strah od odgovornosti i strah od zatvorenog prostora najčešće fobije ovog znaka.

JARAC

Jarčevi su najčešće usmereni na posao, disciplinovani su i introspektivni, a najlepše se osećaju u kancelariji – gde mogu na miru da misle i prave planove. Najčešće ne vole toliko ljude, pa bi strah od ovorenog prostora mogao da bude ekstremni oblik straha inače izolovanog Jarca.

VODOLIJA

Mudre Vodolije će biti prve koje će se suprotstaviti nadređenom ako misle da nije u pravu. Radije će potpuno promeniti posao, osmisliti nešto potpuno novo i izvršiti revoluciju.Strah od idenja u školu i na posao i strah od braka, najčešći su strahovi Vodolija. Institucije su im jednostavno strašne.

RIBE

Sanjarski nastrojene i saosećajne Ribe vole da pobegnu u svoj svet s vremena na vreme i ne vole da budu u centru pažnje. Zato je strah od govorenja u javnosti najčešći strah Riba.

(Žena)