GENIJALAN TRIK koji čuva svežinu: Samo ovako se pravilno zamrzava hleb

kriška

Foto: printscreen/Tviter

Bez hleba retko ko može zamisliti jelo, a svi znamo da je najukusniji kad je svež.

Mnoge domaćice ostatke hleba zamrzavaju kako bi mogle i kasnije da ga upotrebe. Stručnjaci odobravaju ovaj postupak, ali upozoravaju da se zamrzavanje mora uraditi na pravi način jer samo tako će zadržati svežinu.

Naseckati hleb ili ne?

Pre nego što hleb ubacite u zamrzivač razmislite kako ćete ga kasnije upotrebljavati.
  • Dakle, ako vam treba za sendvič, onda ga seckajte na kriške. Ostatak hleba može ostati u jednom komadu, osim ako ne procenite da vam treba u manjim komadima.

Zamrzavanje hleba

  • Kada iseckate hleb, zamotajte ga u u čistu plastičnu foliju. Slobodno upotrebite i malo snage, jer što ostavite manje vazduha između hleba i plastične folije, hleb će biti bolje teksture kada ga odmrznete.

Koliki nas iznos čeka kad do PENZIJE stignemo? Evo kako da to lako IZRAČUNATE!

  • Zatim hleb sa folijom ubacite u plastičnu kesu ili čak i dve. Na taj način će hleb moći da “preživi”u smrznutom okruženju i oko šest meseci.

Odmrzavanje

  • Najpre ga izvadite iz zamrzivača.
  • Ostavite ga na sobnoj temperaturi nekoliko sati. Najbolje bi bilo da to uradite uveče i ostavite da tako prenoći.
  • Kada se hleb odmrzne, stavite na lim za pečenje, a zatim ubacite u rernu na 170 Celzijusa, na desetak minuta.

     

(Dnevne.rs/Izvor: Stil/Miss.24.sata.hr)