FANTASTIČAN TRIK: STAVILA JE NAJLONKE U HLADNU VODU, potom u zamrzivač i vi ćete kada pročitate šta je dobila!

noge
Verovatno ne postoji žena koja se nije suočila s najlonkama koje su puknule iako su bile nove.

Dve trećine žena uništi najlonke već nakon prvog nošenja. Zavisno o mestu gde su pukle ili se pucanje zaštiti lakom za nokte ili završe u smeću, pokazalo je istraživanje. Da bi postale otpornije, treba ih staviti u zamrzivač pre prvog nošenja i ostaviti preko noći.

Koliko zaista deluje, isporobala je britanska novinarka Antonija Hojl.

[adsenseyu5]

Kako je rekla, postoji teorija da temperature ispod nule jačaju tkaninu. Hladnoća tako deluje na molekule u nitima da nakon vraćanja na sobnu temperaturu one postaju otpornije i neće se tako lako istrgati. Antonija je nove najlonke stavila u hladnu vodu, stavila u vrećicu pa u duboko smrzavanje.

Drugog dana dočekao ju je komad leda u kojem su se nazirale najlonke. Trebalo je osam sati da se odlede, a nakon toga su izgledale sasvim normalno, kao i pre. Navukla ih je i osetila pod prstima kao da su niti u njima deblje nego pre. Ona tvrdi da su zaista postale otpornije na pucanje. Kaže da je impresionirana.

Novinarka je isprobala još nekoliko teorija kako produžiti vek najlonkama – poprskala ih je lakom za kostu, trljala  apunom, stavljanje rukavica na ruke tokom oblačenja da ih ne zahvati suva koža ili nokat, trljanje nogu puderom za decu… Ali, jedino se metoda s dubokim zamrzavanjem pokazala zaista dobrom.

[adsenseyu1]

(Dejli mejl)