EFEKTNIJE OD BILO KOJE DRUGE: Pomoću samo jedne VEŽBE zategnite zadnjicu (VIDEO UPUTSTVO)

vezba

printskrin

Ova vežba aktivira velike mišićne grupe koje rade istovremeno, čineći to snažnije nego tokom izvođenja bilo koje druge vežbe

Čuveni kineski lekar otkrio metodu: Evo kako da za samo par minuta smanjite povišen krvni pritisak (UPUTSTVO)

Mnoge devojke pitaju se šta da rade kako bi učvrstile guzu. Najbolji odgovor je –čučanj! Čučanj je s pravom proglašen najboljom vežbom za taj deo ženskog tela.

[adsenseyu4]

Kvadricepsi, gluteus maksimusi i zadnja loža se maksimalno aktiviraju tokom izvođenja čučnjeva, dok se mišići oko karlice aktiviraju kao stabilizatori i podupirači za izvođenje čučnja.

Aktivira velike mišićne grupe koje rade istovremeno, čineći to snažnije nego tokom izvođenja bilo koje druge vežbe.

Mišići koji služe stabilizaciji su često neprimetni, ali oni nas štite od neželjenih i neprirodnih pokreta, pa samim time i povreda. Tokom izvođenja čučnja, trbušni mišići i mišići donjeg dela leđa deluju izometrički, držeći grudi uuspravnom položaju.

[adsenseyu1]
Istovremeno, mišići karlice podržavaju rad kvadricepsa i zadnjice i osiguravaju pravilno izvođenje pokreta. Da biste pojačali efekat čučnja, zadnjicu stisnite prilikom povratka u gornji položaj, a karlicu zabacite prema napred.

Prema dubini spuštanja čučanj se deli na polučučanj, paralelni čučanj i duboki čučanj, a neke od varijanti čučnja su dvoručni i jednoručni čučanj, čučanj bez tegova, prednji čučanj, zadnji  čučanj itd. Pronađite onaj čučanj koji vama najviše odgovara i koji najviše “osećate” u zadnjici.Ipak, ukoliko ga pravilno izvodite duboki zadnji čučanj sa stopalima u širini ramena biće pun pogodak!

[adsenseyu1]

Dodatno, prednost čučnja jeste ta da možete da ga radite bilo gde. Dakle, ustanite sa stolice i uradite 4×20 čučnjeva. Ponovite to svaki drugi dan… naplatićete taj trud zadovoljstvom svojim odrazom u ogledalu!

Na snimku pogledajte kako se pravilno rade čučnjevi:

(Dnevne.rs /stil.kurir / slobodnadalmacija.hr)

[adsenseyu1]

[adsenseyu2]

[adsenseyu5]