DOMAĆI HOROR FILM KRIJE TAJNU O VELIKOJ LJUBAVI: Kada je prvi put ugledao, OBEĆAO joj nešto i to ispunio

Branka Pujić

Foto: Printscreen/fejsbuk/Branka Pujić

Njihova ljubav ima odlike one epske, a o njihov brak se uvek uzimao kao jedan od najskladnijih na domaćoj javnoj sceni. Dragan Gagi Jovanović i Branka Pujić ne kriju da su i dalje ludi od ljubavi, a o svom odnosu otvoreno pričaju. Ipak, nekako izmiče činjenica da se Gagi zaljubio u Branku kao i ona u njega, tokom snimanja jednog od remek-dela naše kinematografije, i nepravedno zapostavljenog horor filma “Sveto mesto”.

“Sveto mesto” je jugoslovenski film snimljen 1990. godine koji je režirao Đorđe Kadijević koji je napisao i scenario prema pripoveci „Vij“ Nikolaja Gogolja.

Ovo je jedan od najvećih horora srpske kinematografije. Ova priča o čudnoj i nesrećnoj ljubavi mladog bogoslova Tome prema ćerci moćnog feudalca Županskog, predstavlja jednu od značajnijih pripovedaka Nikolaja Gogolja. On je pripovetku „Vij“ napisao još davne 1835. godine.

 

[adsenseyu4]

Branka je tada bila jedna od najpoželjnijih glumica i žena, a Gagi, kao i ona, na početku karijere.

– Istina, prvi put kad sam je spazio znao sam da će biti moja. Morao sam malo da pričekam, ali vredelo je – rekao je Gagi u jednom intervjuu.

– Kad sam upoznala Dragana, imala sam dečka. U početku smo se družili, bio je duhovit, mnogo smo se smejali i s vremenom mi se uvukao pod kožu. “Sveto mesto” nam je bio prvi zajednički projekt i tu je naša ljubav zaista krenula. Ali nešto se događalo i pre toga. Sećam se, kad me prvi put video na Akademiji, rekao je da ću mu biti žena. Imao je ceo plan! A meni je u početku s njim bilo jako lepo, sve je krenulo iz druženja i spontano preraslo u ovo što imamo i danas. Najjače su mu oružje šarm i plemenitost. Duhovit je i vrlo muževan, ali i jako dobar čovek – ispričala je Branka pre nekoliko godina za Večernji.hr.

(Dnevne.rs/Izvor:D.I.,Blic.rs)

 

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]