DIRLJIV SUSRET POSLE 34 GODINE: Kad je Dragica videla brata Hrvata na pragu, skamenila se (VIDEO)

železnik

Foto: privatna arhiva

Dragicu Zarić je posle 34 godine odvojenosti preko naše reportaže pronašao polubrat iz Zagreba Stipo Jeleč

– Kad sam ga videla na vratima okamenila sam se! Isprva nisam mogla da ga prepoznam, ipak je prošlo 34 godine. Ugojio se, oćelavio… Ali kad sam shvatila ko je, nisam mogla da obuzdam emocije! Mislila sam da će se sroljati!” – počinje priču Dragica o susretu sa davno izgubljenim bratom, koji ju je prepoznao gledajući našu reportažu o  o dvema ženama koje žive u zarđalom vagonu u Železniku.

Stipe Jeleč nedavno je iz Zagreba došao u Beograd, u želji da ponovo vidi svoju sestru. Posle više od tri decenije neviđanja, krenuo je iz Zagreba u Beograd u želji da ponovo zagrli sestru. 

KOSOVO MORA DA OSTANE U SRBIJI, LJUDI OVO JE LICEMERJE! Posle ove rečenice, Šonu Koneriju prete SMRĆU!

– Sve te godine pokušao sam nekako saznati što je s njima, jesu li žive gde žive, kako žive… Raspitivao sam se, ali nikad nisam dobio nikakav odgovor – rekao je Stipo pred kamerama emisije “Provjereno”.

Došao je u Beograd, zakucao na vrata njihovog oronulog doma u Sublinskoj ulici i ostavio dve žene bez teksta. Da ona postoji, saznao je kao dečak od drugih sestara, jer strogi otac nikad nije govorio da je imao ćerku sa drugom ženom. Sreli su se samo jednom, a zatim su im se putevi potpuno razdvojili.

– Obradovala sam se više nego da mi je ko rekao: “Tvoj je ceo Beograd!” Čak sam i zaboravila šta mi je sve pričao koliko su me preplavile emocije. On je bio dečak u srednjoj, osnovnoj školi kad smo se poslednji put videli, a ja sam imala 12, možda 13 godina. Tad nas pokojna strina upoznala na jednom vašaru u obližnjem selu. Koliko sam bila brbljiva, nisam htela ni da ga vidim. “Kakav pa brat! Idi beži tamo!” Nisam volela očevu drugu porodicu jer mi je on ostao u lošem sećanju, mnogo je pio – priča Dragica.

Danas je situacija, kaže, mnogo drugačija. Ponovni susret je u njoj izazvao samo najlepša osećanja.

Babe u vagonu

Ekipa Telegrafa je u maju bila kod majke i ćerke u vagonu u kojem žive, Foto: Telegraf.rs

– Čuli smo se pre, možda šest godina i on mi je tad obećao da će doći, tako da se nisam iznenadila što me je potražio. Nismo ni stigli da se ispričamo kako treba, sve je bilo nekako brzo. Mnogo mi je bilo žao kad je morao da krene nazad u Zagreb. Nekako, volela bih da može da nađe posao ovde u Beogradu, pa da se viđamo stalno – iskrena je Dragica, dok njena majka Kata dodaje da je Stipe i nju pozitivno iznenadio.

Za ženu u OVOM horoskopskom znaku NEMA SRODNE DUŠE! Njima se PRAVA LJUBAV ne dešava, one uvek imaju neki ‘račun’

– Nisam ga poznavala, ali sam mu se obradovala kao rođenom bratu! Zvala sam ga da dođe na useljenje, kad se iselimo iz vagona. Ovde ne mogu ni da ga ugostim kako dolikuje – kaže Kata, pokazujući na oronulu unutrašnjost zarđalog vagona, koji je ovim ženama trenutno jedini dom.

             

(Dnevne.rs/Izvor: Telegraf.rs, Ivana Nedić/[email protected])