DEVOJKA SA STOTINU TALENATA: Lepotica za volanom autobusa (VIDEO)

sofer

foto-printscreen-yt-rtrs-

Za mladu, uspešnu Banjalučanku Anu Lukajić (24) kažu da je devojka sa stotinu talenata. Diplomirani je politikolog, kozmetičar, teniski sudija, vozi autobus……..

Zatekli smo je u jednoj banjalučkoj optičarskoj radnji, prodaje naočare i zarađuje džeparac. Ljubazno nas je uslužila i pre nego što smo se predstavili. Na prvi pogled lepotica koja oduzima dah, duge crne kose, lepo obučena, umiljatog glasa, Ana Lukajić (24) je među najtalentovanijim i najambicioznijim mladim ljudima u gradu Vrbasu.

– Da, to sam ja – kroz smeh nam je pokazala fotografiju na kojoj puna samopouzdanja okreće volan kamiona, na sledećoj autobusa, pa kombija, motora. – Moji otac i majka imaju firmu, odnosno vanrednu liniju za putne i ostale potrebe naših klijenata, a ja, kada to ne mogu otac ili brat Boško često “uletim” da pomognem. Vozim najčešće kombi, ponekad i kamion, na kraće relacije zasada, kada, na primer, prevozimo stolove i opremu za svadbe, krštenja i slično.

[adsenseyu4]

Autobus vozim i dalje samo rekreativno, nisam još položila za ovu kategoriju, ali kada budem, voziću, nadam se, i dalje relacije.

Osim što, kao neumoljivi ljubitelj vožnje, poseduje gotovo sve vozačke dozvole, od A do D kategorije, teniski je sudija, diplomirani politikolog međunarodnih odnosa, kozmetičar, izrađuje torte. Politikologiju je završila u roku, sa prosekom nešto većim od devet, ali još nije uspela da se “uhlebi” u struci.

 

– Pokušavala sam, nisam uspela do sada, svi traže iskustvo, i položen državni ispit, kako iskustvo da steknem kada mi niko ne da priliku? Očigledno nije dovoljno to što si vredan, već moraš da poseduješ i izvesne “kontakte”.

Ja bih zaista volela, kada bih mogla da radim ozbiljan posao, pored ovih koje obavljam, i da budem sigurna da ću svakog meseca tako zaraditi pristojnu platu.

[adsenseyu5]

Na naše pitanje kako se oseća zbog činjenice da je svojom vrednoćom i talentom postala medijska atrakcija, kaže:

– To je samo kod nas tako. Bilo gde drugde, mladi rade po čitav dan, bez obzira na to da li im je neophodno za egzistenciju ili ne. I ja tako želim da živim, da se osećam korisno, ne mogu sebi dozvoliti da od oca i majke tražim novac, niti da dočekam idući prvi a da nemam ni za kafu. Jednostavno, nisam taj tip – reče na kraju Ana i užurbano se uputi na Starčevicu, na drugi posao koji radi posle podne, posao kozmetičara.

INOSTRANSTVO

Uprkos činjenici da, zahvaljujući svojoj vrednoći, pristojno zaradi, Ana često razmišlja o tome da napusti BiH.

– Ovde se više ništa ne zna. Nije dovoljan ni fakultet, ni to što si vredan, da bi dobio pristojan posao. Evo ja sam školski primer. Moram svakog dana da dajem 200 odsto sebe da bih zaradila dovoljno. Negde tamo, verujem, da bi se to mnogo više cenilo.

(Dnevne.rs /Izvor:N.Š.Radić,Blic.rs)

[adsenseyu1]

[adsenseyu2]