DESETKA ZA POŠTENJE: Beograđani vratili novčanik u kom je bilo 4.000 evra

novac

Dnevne

Stefan Mirković (31) iz Beograda je zajedno sa svojim prijateljima Đurđom Petrović (27) i Nikolom Šojićem (27) pronašao novčanik u kom je bilo oko 4.000 evra i uradio ono što bi malo ko uradio – pronašao je vlasnicu i vratio joj sve do poslednje pare!

Stefan Mirković je objasnio kako su našli novčanik, ali i zašto su uradili to što su uradili.

To je bilo u subotu. Šetao sam psa, haskija, s prijateljima i na parkingu u Radničkoj ulici moja prijateljica Đurđa je primetila novčanik. Bio je pored automobila marke ‘škoda superb’ sa suvozačeve strane. Odmah se videlo da je verovatno bio nekome na krilu i da je verovatno ispao kada je izlazio iz auta. Uzeli smo ga i kada smo ga otvorili prvo što mi je prošlo kroz glavu, a ispostavilo se kasnije i mojoj prijateljici, jer je moja mama imala sličan novčanik“, objašnjava Mirković, koji je diplomirani pravnik, i dodaje da su u novčaniku bila i lična dokumenta na ime Ljijljana, kako se zove i njegova majka.

PROČITAJTE JOŠ

GDE ĆEMO I KAKO MOĆI NA LETOVANJE: Grci imaju uslove, Turska traži PCR test

Kada smo ga otvorili šokirali smo se jer je bio pun para. Imao je pregrade, u jednoj je bio deblji štos novčanica od po 50 evra, u drugoj jedna od 500, ali i nešto dinara. Nismo brojali, ali pretpostavljam da je bilo oko 4.000 evra“, kaže on.

Nakon toga oni su ugledali policijsku maricu i prišli policajcu i rekli mu da su našli novčanik.

Pogledali smo se u trenutku nismo znali šta da uradimo s njim. Okretali smo se i ugledali policijsku maricu. Prišli smo policajcu i rekli mu da smo našli novčanik. To nam se u tim trenucima jedino učinilo ispravnim. Policajac kome smo kucali na prozor vozila nije mogao da veruje svojim očima, kada je čuo da tražimo vlasnicu novčanika u kom je bilo toliko novca. Zvao je kolege u PS Čukarica i došli su do vlasnice“, priča Mirković.

Prema njegovim rečima, sa ženom, njenim suprugom i policijom, našli su se ispred obližnjeg restorana.

PROČITAJTE JOŠ

REVAKCINACIJA Epidemiolozi otkrivaju od čega zavisi koliko ćemo čekati i zašto je mart “ključan

Ispostavilo se da smo komšije. Rekli su da me poznaju i da su me viđali dok sam šetao psa. Žena je bila prvo u neverici, otvorila je novčanik i ugledala svoj novac. Zahvaljivali su nam se, a potom je pitala ko je od nas našao novčanik. Objasnili smo joj da ga je Đurđa prva videla. Izvadila je 50 evra i dala Đurđi. Rekla je da su taj novac tog dana dobili, naplatili su neki dug“, kaže Mirković i dodaje da su se ubrzo rastali.

Kako je rekao kasnije, kada su njegovi drugovi saznali šta je uradio, rekli su mu da je lud i da je mogao dosta toga da reši s tim novcem.

U tom trenutku nikome od nas troje to nije palo na pamet. Oko dva meseca sam bez posla. Imam kredit u banci koji je oko 2.000 evra, pre mesec dana mi je automobil potpuno crkao, i tačno je, mogao sam sve to da rešim, ali verujte, nismo o tome razmišljali. I srećan sam, na neki čudan način, što sam ovako postupio, verujem da bi opet isto uradio. Otkud znam da li su te pare trebale nekome za lek ili za šta već…“, priča Stefan.

PROČITAJTE JOŠ

“ŠTA SU ĆUTALE OSAM GODINA?” Brutalne reči Lepe Lukić za SILOVANE glumice: “Nije mi jasno što su trpele toliko, pa progovorile sada”

Kako kaže, roditelji su mu lekari.

Kada sam mami objasnio šta se desilo rekla je da je ponosna na mene. Verujem da je zapravo ono što smo mi uradili plod roditeljskog vaspitanja. Ne treba nam tuđe, koliko god da nam je baš to neophodno. Verujem da se dobro dobrim vraća“, kaže kroz osmeh Stefan, kome je sada najbitnije da pronađe posao.

 

(Dnevne.rs/Kurir.rs)