DANICA GRUJIČIĆ REKLA ZAŠTO JOŠ UVEK NEĆE PRIMITI VAKCINU

doktorka

Danica Grujicic/ Foto: Tanjug/Tanja Valič

Danica Grujičić, direktorka Instituta za onkologiju, gostovala je ovog jutra na televiziji RTS gde je ujedno govorila o virusu korona, ali i vakcini protiv istog.

Grujičić je na početku istakla da je u Institutu za onkologiju vakcinu protiv virusa KOVID-19 primilo negde oko 300 zaposlenih.

– U najvećoj meri radnici su primili Fajzerovu vakcinu, nešto manje “Sputnik V”, pošto je tog cepiva količinski bilo manje. Danas treba da bude vakcinisano još oko 100 zaposlenih. Što se tiče onkoloških pacijenata, mi smo na sajtu, na predlog kolega iz Velike Britanije, okačili obaveštenje za sve one koje su u mirnoj fazi i koji nemaju aktivnu bolesrt ili lečenje da mogu da prime vakcinu. Pacijenti koji primaju terapiju, idu na zrančenje ili su pred operaciju treba da razgovaraju sa svojim lekarom ili onkologom – kaže kalarka.

PROČITAJTE JOŠ

JEZIVI DETALJI TRAGEDIJE U BEOGRADU: Krici oca odjekivali zgradom, sin (10) im nije odgovarao na pozive i dozivanja, a kada su ušli ZATEKLI SU JEZIVU SCENU!

Ona je objasnila zašto nema poente vakcinisati osobu kojoj je imuntet narušen terapijama.

– Ako neko prima hemioterapiju, njegov imuni sistem je u padu, imunokompromitovan, davanje vakcina u takvoj fazi je pucanje u prazno, pacijent se razboli zato što nema dovoljno jak imuni sistem – kaže ovaj stručnjak.

Danica Grujičić je potom objasnila zašto se neće vakcinisati sa svojim zaposlenima sada.

– Ja smatram da mi koji imamo dovoljno antitela, koji smo zaštićeni treba da prepustimo vakcinu onima koji nisu preležali virus ili nemaju antitela . Ja očekujem da će mi trajati ta zaštita. Testiram se na antitela i mislim da ću ih u martu izgubiti i tada se vakcinisati – objasnila je Grujičić.

Direktorka je rekla da iako je došlo do kašnjenja u dijagnozama nekih tumora jedna stvar koju je korona pomogla je rano otkrivanje tumora pluća.

PROČITAJTE JOŠ

Ovaj LEK TREBA posebno IZBEGAVATI nakon VAKCINACIJE! Lekar UPOZORIO na njihovo dejstvo!

– Na skenerima pluća, zbog kovida, otkriveno je puno asimptomatskih tumora pluća koji su na vreme krenuli svoje lečenje – zaključila je doktorka.

Podsetimo vas na to da je Danica Grujičić već preležala virus COVID-19 u leto prošle godine.

Ona je svojevremeno rekla da će primiti samo onu vakcinu koja prođe testove naše Agencije za lekove.

 

(Dnevne.rs/Alo)