DA LI STE OVO ZNALI? Evo ko je bio rođeni brat Nikole Simića (FOTO)

glumac

Foto: Telegraf

Malo je poznato da je rođeni brat Nikole Simića bio izvrstan glumac poznat širom bivše Jugoslavije

Naš slavni glumac Nikola Simić (1934-2014) bio je jedan od najboljih i najmaestralnijih srpskih glumaca i večiti kralj komedije. Sigurno niste znali da je njegov rođeni brat bio Slavko Simić, takođe glumac.

Nikola Simić važio je za glumca koji ljubomorno čuva svoj privatni život. Voleo je scenu, glumu i svoj poziv, ali o porodici je nerado govorio. Zato i ne čudi činjenica da je malo ljudi koji znaju da je njegov deset godina stariji rođeni brat bio takođe izuzetan glumac, koji se u početku nije slagao s tim da se Nikola bavi glumom.

[adsenseyu1]

Slavko Simić (1924-2007) voleo je, pored glume, da piše, te je objavio i svoje razgovore sa Ivom Andrićem.

Nekadašnji predsednik Saveza dramskih umetnika Srbije dobio je Vukovu nagradu u isto vreme kad je i njegov rođeni mlađi brat Nikola Simić dobio Ćurana za komediju.

Prinskrin: Youtube/acabtr

Njegova prva uloga na filmu bila je 1947. u ostvarenju Živječe ovaj narod prema tekstu Branka Ćopića, a jedna od poslednjih bila je uloga pijaniste u prvoj sezoni serije Otvorena vrata.

Slavko Simić je umro u Beogradu u 83. godini.

[adsenseyu1]

(Dnevne.rs/Izvor: Tanja Milanović /Telegraf.rs)

[adsenseyu5]

1 Comment on "DA LI STE OVO ZNALI? Evo ko je bio rođeni brat Nikole Simića (FOTO)"

  1. Jh9xlX Wow, that as what I was exploring for, what a stuff! present here at this webpage, thanks admin of this web site.

Comments are closed.