CECIN DEČKO JE SIN SPORTSKE LEGENDE: Otac mu je bio šampion Evrope i još je rekorder!

dečko

Foto: privatna arhiva

Njegov rekord je na snazi 40 godina.

Mediji poslednjih nekoliko sati bruje o novoj vezi Svetlane Ražnatović, jedne od najpopularnijih javnih ličnosti u Srbiji i do sada malo poznatog Bogdana Srejovića, menadžera nekoliko poznatih beogradskih lokala.

Ipak, iz Bogdan dolazi iz veoma uspešne i poznate porodice, pošto je njegov otac svojevremeno bio šampion Evrope, a i danas je rekorder Srbije u jednoj atletskoj disciplini!

Miloš Srejović je tokom aktivnog bavljenja atletikom, koje nije bilo dugotrajno, bio specijalista za troskok. U toj disciplini je beležio ogromne uspehe, sve dok ga povreda nije primorala da prekine karijeru koja je najavljivala ozbiljne rezultate.

PROČITAJTE JOŠ

OVO NIJE OČEKIVAO! Jutjuber Baka Prase poslao poruku Jeleni Đoković! Odgovor ga je ostavio u NEVERICI! (VIDEO)

Ipak, Srejović je uspeo nešto o čemu mnogi samo maštaju. Davne 1978. godine jednim impresivnim skokom Miloš Srejović je postao šampion Evrope, što mu je kasnije donelo i priznanje za najboljeg sportistu Balkana, a tri godine kasnije je postavio rekord koji je još na snazi.

Skok od 17 metara i jedan centimetar iz 1981. godine je zvanični rekord Srbije, a nijedan od naslednika Miloša Srejovića u ovoj disciplini nije uspeo da ga nadmaši, ni 40 godina kasnije! Pored evropskog zlata, Miloš Srejović ima medalju i srebrnu sa Mediteranskih igara, kao i bronzu sa Evropskog prvenstva za juniore.

 

(Dnevne.rs/Mondo.rs)