BUDITE DRUGAČIJI OD DRUGIH: Napravite neobična uskršnja jaja koja će vaš dom učiniti veselim! (VIDEO)

konac
Ako vam je dosadilo da jaja za Uskrs bojite na tradicionalan način, onda sledite ova dva primera i pokažite kakav ste majstor u kuhinji.

Donosimo vam dva neobična načina na koja možete da ukrasite jaja za Uskrs i pritom vaš dom učinite šarenim i veselim.

1. Uskršnja jaja sa koncem

Za ovu tehniku potrebna su vam jaja od stiropora, konac u raznim bojama kao i zanimljivo cveće, trake i drugi dekorativni predmeti.

KLIKER JAJA: Moćan trik za fenomenalan efekat (VIDEO) (FOTO) (UPUTSTVO)

Uz pomoć igle napravite malu rupu na vrhu jajeta i oko nje lepkom zalepite jedan deo. Na iglu zakačite jedan kraj konca, ostavljajući nekoliko centimetara konca a onga ga zalepite na jajetu.

Pažljivo počnite da motate konac oko jajeta na koje ste naneli lepak.  Nakon što ste na deo jajeta na kom ste stavili lepak namotali konac, uz pomoć četkice nanesite ga na drugi deo jajeta i nastavite da motate.

[adsenseyu4]

Na ovaj način možete da ukrasite pola jajeta, a onda presecite konac, izvadite iglu pa postupak ponovite sa druge strane.  Na kraju možete da stavite i druge ukrasne predemete, koje ćete providnim lepkom zalepiti na jaje.

Slike možete da pogledate ovde.

 

2. Bušilicom napravite zanimljivu dekoraciju za sto

Ne bacajte sirova jaja, već ih iskoristite za dekorisanje.  Za početak napravite malu rupu na zadnjem delu jajeta koristeći aparat sa diskom za delikatne poslove. Vodite računa da vam gornji i donji deo ostanu celi.

Olovkom nacrtajte linije na jajetu, a zatim bušilicom izbušite rupe kroz koje želite da prođe igla.  Provucite konac kroz iglu i započnite šivenje provlačeći je kroz rupe koje ste izbušili na jajetu. Nakon što ste završili sa jednom bojom, ostavite deo konca sa unutrašnje strane jajeta, a zatim isto ponovite sa drugom bojom.

[adsenseyu4]

Na kraju zalepite krajeve konca sa unutrašnje strane, a višak isecite.  Na ovaj način možete da napravite razne šavove na jajima, u zavisnosti od toga gde izbušite rupe. Pre toga možete i da ih obojite.

Detaljan postupak možete da pogledate ovde.

(Dnevno.rs)