Branko je IZMISLIO JAPANSKE OBRVE i živi u Beogradu: Zbog jedne tetovaže danas ga traže svetske zvezde

obrve

Foto: printscreen/youtube

Danas je japanska metoda tetoviranja obrva svakodnevica i malo je žena koje se ovom tretmanu nisu podvrgle ili bar ne razmišljaju o tome. Nudi je praktično svaki drugi salon lepote. No, i dalje je garancija kvaliteta i sinonim za vrhunski kvalitet samo jedno ime – Branko Babić, čovek koji stoji iza čuvene Phi Academy i koji je zapravo tvorac same metode.

Branko je ovu jedinstvenu metodu, koja je doslovce promenila rutinu ulepšavanja, ali i živote ženama širom sveta, osmislio sasvim slučajno pre osam godina, a sve je otpočelo na daleko skromniji način nego što to vidimo danas.

Priča o razvoju Phi Academy i dijapazona usluga koje nudi gotovo je filmska, a kako to ponekad u životu biva, niz slučajnosti i neobičan splet okolnosti doveli su do toga da Branko danas sa ponosom stoji na čelu jedne beauty imperije koja je prepoznatljiva na čitavoj planeti.

“Volim da kažem da je ceo uspeh došao usled sleda nesrećnih okolnosti”, započeo je priču Babić.

IKEA OBJAVILA UPOZORENJE ZA GRAĐANE: Ako ste kupili ove šolje, odmah ih vratite, biće vam vraćen novac! (INFO)

Na jednoj od velikih životnih prekretnica, Branko se našao u nebranom grožđu – sav novac koji je imao uložio je u otvaranje luksuznog salona za lepotu koji je trebalo da vodi iskusna kozmetičarka. No, samo pet dana pred otvaranje, ona je potpuno neočekivano digla ruke od čitave priče, i dok je tada to za ovog stručnjaka bio ogroman udarac, danas može da zahvali životu na takvom raspletu… Jer upravo ga je to polako, ali sigurno vodilo do sveta permanetnog mejkapa u kome je danas vodeći stručnjak i neko na čija vrata kucaju čak i holivudske zvezde!

“U trenutku očaja, dok salon jedva da je mogao da pokrije osnovne troškove, sređivao sam ga i u jednoj kutiji pronašao nešto što podseća na mali nožić, koji sam potom umočio u boju i povukao sebi po nozi – a to je izgledalo kao baš prava dlačica”, prisetio se ovaj Novosađanin zanimljivih početaka.

Tada mu je palo na pamet da bi baš tim alatom mogao verno da iscrtava ženama obrve, a da to izgleda potpuno prirodno i nenapadno. Ostalo je istorija – Branko je pratio svoju intuiciju, smisao za lepo i u skladu sa tim spontano, ali uporedo i veoma uspešno razvijao svoj posao.

View this post on Instagram

1 2 3 4 or 5? Mans Brows by @phibrows_mersy

A post shared by Branko Babic PhiAcademy (@branko_babic_phiacademy) on

Samo, u početku postojalo je izvesno nepoverenje klijenata – dok se na delu nisu uverili u činjenicu koliko japanska tetovaža obrva može da izgleda dobro, prirodno, te koliko menja lice žene i doprinosi lepoti. Onaj stari, ali najbolji marketing “od usta do usta” učinio je svoje, a potražnja je postala tolika da je Babić ubrzo sa samih tretmana prešao na obuke.

Danas, sa njegovim sertifikatom radi na hiljade žena u Srbiji i svetu, a svima im je zajednički kvalitet i to što su ispunile visoke Brankove standarde, te činjenica da od svog posla sebi mogu da obezbede udoban život.

“Mi smo kompanija broj 1 u svetu, u odnosu na sve druge koje se bave istim poslom, ali opet nismo oni koji samo obučavaju druge da se bave crtanjem obrva, već zaista menjamo ljudske živote”, zaključio je naš sagovornik.

Babić je uveo i određene inovacije u svoju obuku, na prvom mestu pruživši neophodnu podršku i potporu i nakon što se kurs završi. Kaže da sertifikat ne dobija niko za koga nije siguran da svoj posao nije naučio perfektno.

Kako neprestano pomera granice sa svojom Phi Academynesebično deleći svoje znanje, Babić je rešio da organizuje veliki besplatni OPEN DAY u martu u Beogradu gde će svi zainteresovani da uplove u beauty industriju i otpočnu sopstveni biznis moći da se upute u tajne zanate i dobiju neophodne smernice i podršku.

     

(Dnevne.rs/Izvor: žena.blic.rs)