ASTROLOGIJA I HOROSKOPSKI ZNAKOVI: Proleće 2017. biće PRVO U NIZU POSLEDNJIH godina bez pomračenja, evo šta nas čeka! (OD MARTA DO JUNA)

kit

Foto: Dnevne.rs /pixabay

To znači da su neke ključne promene i odrednice bile dobrim delom određene već krajem zime (poslednje pomračenje uoči ovogodišnjeg proleća i njemu najbliža, bila je Sunčeva, 26.2. na 8,12 Riba).

Mart i najveći deo aprila iznedriće dobre prilike za dugoročnija preduzimanja na teme povezane s svim novim ili pionirskim poduhvatima. Stabilan Saturn u Strelcu praviće lepe trigone s tranzitnim planetama u Ovnu, a to će doneti niz svežih ideja koje će se moći primeniti u stvarnosti. Iste će moći zaživeti na duže staze.

Opozicioni Jupiter iz Vage davaće povremene faze hedonizma, lakomislenosti, a kod nekih i lenjosti. Zato je važno biti budan i ne propustiti verovatno sjajne prilike.

Mnogi će balansirati između prepuštanja neka stvari „idu kako idu“ (jer im je tako lakše), ili pak sabiranja i koncentracije, te ulaganja napora koji bi mogli da im donesu lepe rezultate. Možda ne odmah, ali kasnije sigurno.

[adsenseyu5]

Linija manjeg otpora neće biti dobar stav. Važno je odoleti iskušenjima letargije i uprti se u konkretnost delovanja. Jer upravo će svi spomenuti aspekti biti povezani u zajednički kompleks i od same osobe i njenog karaktera zavisiće šta će iz datog povući.

Planete će pružati priliku, ali pružaće i iskušenja u isto vreme koja neće biti nimalo očita ili strašna da bi ih odmah prepoznali (jer uživancija u poslu je dobra stvar, ali ako se pretera, ona se obrće u nešto loše). Izlaz je u fokusiranju na jasne ciljeve i u upornosti da se isti slede bez obzira na trud ili vreme koji su potrebni (dobar Saturn daće plodove).

horoskop

Foto: Dnevne.rs /pixabay

Ono što svakako upada u oči je dugi tranzit Venere po znaku Ovna, od 4.2. do 7.6., uz fazu njenog retrogradnog hoda od 5.3. do 16.4.

Mnogim osobama rođenim u znaku Ovna ili pak onima koji tu imaju neki stellium planeta ili neku markantniju planetu, ovaj će tranzit pokrenuti ljubavni život, staviti na dnevni red emotivne teme ili pak uzrokovati jasno razlučivanje ljubavne prošlosti, te pravljenje reda u ličnim odnosima.

Kako će Venera u Ovnu biti u dobrom aspektu sa Saturnom u Strelcu, to je za očekivati dugoročnije stabilizovanje emotivnog života kod mnogih (svakako treba uključiti i individualne natalne karte i ono što stoji u njima) uz određena preispitivanja, a pogotovo dok je Venera u retro hodu.

S obzirom da je i Uran u Ovnu, biće situacija koje će biti neočekivano romantične, pa čak i pustolovne. Venera i Uran neretko donesu legendarne ljubavne dogodovštine. Ipak, kako je Saturn tu da sve to stabilizuje, izgledno je da će sve proteći i s dozom razuma ili pak mudrosti.

Biće to vrlo zanimljivo proleće za mnoge duše žedne ljubavi.

Mars će ovog proleća tranzitirati znakove Bika (11.3.-22.4.), Blizanca (22.4.-5.6.) i Raka (5.6.-21.7.), pa će pripadnici spomenutih znakova u tim periodima imati više aktivnosti ili događanja u kojim će se oni sami više angažovati oko stvari.

[adsenseyu4]

Za vreme Marsovog hoda po Biku, energije će biti konstruktivne i snažne jer će Pluton iz Jarca podržavati preduzimanja iz dobrog aspekta trigona.

U periodu Marsovog hoda po Blizancu doći će do zahtevnijih situacija zbog opozicionog Saturna, pa će neki morati da odlučuju na sve ili ništa, ili pak suprotno tome, biće potpuno suzdržani i strpljivi. Važno je tada ne forsirati stvari ako osetite da one ne teku prirodno. U tim situacijama pomoći će Jupiter iz Vage koji će navoditi ljude da se dogovaraju na diplomatski način.

Kad Mars pređe u Raka, energijće opet postati konstruktivnije, ali i suptilnije zbog dobro postavljenog Neptuna iz Riba koji će isti Mars podsticati da deluje prefinjenije.

Maj će zbog svega biti najdinamičniji prolećni mesec kad će se neke stvari menjati silom prilika i postavljati temelji za čvršću budućnost.

29.4. Severni Mesečev čvor prelazi iz Device u Lava i time se pravac promena za idućih godinu i po preusmerava u područja povezana s mladima, sportom, roditeljstvom, decom, scenskim i estradnim umetnostima, socijalnim temama, humanitarnim delatnostima, neobaveznim druženjima, prijateljstvima, izumima, originalnostima i sličnim. U tim temama biće središnji fokus promena stvari tokom idućih 18-tak meseci.

Jun će doneti nove spoznaje i otvorenost prilika koje će nekim udahnuti novu motivaciju za život i rad.

Svi oni koji krenu u nešto potpuno novo, neka ne zaborave da budu realni u svojim procenama.

(Dnevne.rs /besnopile.rs /Izvor: ehoroskop.net)

[adsenseyu1]

[adsenseyu2]