ZORANA MIHAJLOVIĆ: Niko me nije zaštitio od napada SPC!

mihajlovic

Foto: Promo

Potpredsednica u Vladi Srbije rekla je za Nedeljnik da nije zainteresovana za funkciju gradonačelnice Beograda, ali da bi volela da na čelu grada bude žena

Ako bismo poslednjih dana pažljivo pratili medije, došli bismo lako do zaključka da ste u ozbiljnom sukobu sa premijerkomAnom Brnabić. Koliko su velika ta vaša razmimoilaženja? I da li je koren tih vaših neslaganja možda vaše stanovište da Ana Brnabić nije zaslužila da bude na čelu Vlade?

Treba nam više dijaloga, jer njega neće biti ako se svako različito mišljenje odmah nameće kao svađa ili sukob. Ana Brnabić je premijerka, ja sam potpredsednica Vlade. Funkcija prvog čoveka Vlade obavezuje da ne možete na osnovu ličnih stavova i afiniteta da delite zasluge za to što je Srbija deseta na svetu po izdavanju građevinskih dozvola.

[adsenseyu5]

I nije ovo pitanje zasluga, već činjenice da je Vlada Srbije direktno zaslužna za ovaj uspeh, i to Vlada Srbije na čijem je čelu premijerka Ana Brnabić. Zasluge treba da budu rezultat uloženog rada, a svi dobro znamo koliko je ko sve zaslužan za ovaj uspeh. Zato sam i reagovala.

Našli ste se na ozbiljnom udaru SPC, čiji su vam velikodostojnici prilepili razne etikete samo zato što ste javno kritikovali njihove stavove o abortusu i što ste se založili da žene same odlučuju kada će da rađaju. Koliko vas dotiču te teške optužbe, i da li ste očekivali nečiju veću podršku?

I kada bi ponovo neko iz SPC rekao o ženama to što su pojedini crkveni velikodostojnici rekli, ponovo bih reagovala isto, jer niko nema prava da određuje ženama kada će da rađaju.

POTRESNI DETALJI UBISTVA: Filip mu zabio ŠRAFCIGER U VRAT, Nikola se žestoko borio za život (INFO)

Žao mi je što se i drugi nisu oglasili i stali u odbranu naših majki i sestara, ali smatram da je dobro što smo, pa i na ovaj način, pokrenuli dijalog sa Crkvom o položaju žena. Pa neka je razgovor krenuo i preko mojih leđa.

I ne možemo se deklarativno zalagati za rodnu ravnopravnost, ili da ćemo da stvaramo uslove da žene ne budu marginalizovana grupa, već to treba i na delu da pokažemo. To je odgovornost svih učesnika javnog i političkog života.

[adsenseyu1]

Najozbiljnije političko pitanje koje se namećejeste da li će istovremeno sa beogradskim biti raspisani i vanredni parlamentarni izbori. Kakav je vaš stav?

SNS će doneti odluku o tome i ona će umnogome zavisiti od političke klime u društvu. Lično, mislim da smo građanima malo dosadili sa prevremenim izborima, ali s druge strane nemam ništa protiv njih. Znam da SNS ima rezultate sa kojima može da izađe pred građane i zatraži još jedan mandat.

OTIŠAO U NEMAČKU U POTRAGU ZA BOLJIM ŽIVOTOM: Marko se brzo vratio nazad, a ovo su njegovi razlozi!

Spekuliše se da bi kandidat SNS-a za gradonačelnika Beograda mogla da bude žena. Vidite li sebe na toj poziciji? Ili biste pre na premijersku funkciju?

Volela bih da Beograd dobije gradonačelnicu, ali lično nisam zainteresovana za to mesto. Imam toliko posla koji treba da završim u Vladi Srbije.

NEVEROVATNA CENA: Kupio auto u Staroj Pazovi za 300 evra, pa ga sredio i sad ga prodaje za 8.000 evra! (FOTO)

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Izvor: Nenad Čaluković, Nedeljnik.rs)

[adsenseyu2]