ŽIVOT NA KOMAD: Građanima prodaju na krišku i grame, dotakli smo dno

kriška

Foto: printscreen/Tviter

Društvenim mrežama počela je da se deli fotografija koja je izazvala mnoštvo negatvnih reakcija. Naime, fotografija iz jednog prodajnog objekta na kojoj se vidi hleb isečen na kriške, a ispod zalepljena cena s napisom “komad 5.00 dinara”, ponovo je pokrenula pitanje opstanka građana i bede s kojom se većina suočava.

Korisnici društvenih mreža zaključili su da je pomenuta fotografija u stvari dokaz kako zapravo narod u Srbiji živi, odnosno preživljava.

I dok su jedni podsetili da deveesetih građani nisu imali novca da kupe ni krišku, drugi su napomenili da je prodaja na komad samo pokazatelj siromaštva određenog broja ljudi.

BILA SAM JOJ TU KAD NIKO NIJE: Dragana Mirković o sukobu sa Cecom nakon 20 godina ćutanja

Korisnici društvenih mreža zaključili su da je pomenuta fotografija u stvari dokaz kako zapravo narod u Srbiji živi, odnosno preživljava. I dok su jedni podsetili da deveesetih građani nisu imali novca da kupe ni krišku, drugi su napomenili da je prodaja na komad samo pokazatelj siromaštva određenog broja ljudi.

Ipak, ovaj “trend” se nastavio i u 2018. godini. U stvari, sada se prešlo na grame, pa je tako društvenim mrežama počela da se širi fotogtafija nastala u jednom supermarketu, koji je kako bi se približio najsiromašnijim potrošačima napravio “akciju”, po kojoj 100 grama hleba košta 9.99 dinara.


Srpski potrošač može lakše da podnese manje iznose, te trgovci iz tog razloga pribegavaju prodaji na komad, smatraju pojedini.

Praksa koja je pre dve godine uvedena u marketima, da se cene u vitrinama sa suhomesnatim proizvodima iskazuju na 100 grama, a ne po kilogramu, ide  u prilog toj činjenici.

Osim hleba, na komad se prodaje voće i povrće, pelene, lekovi…

foto: Printscreen / Twitter

U apotekama je postala praksa da kupci uzimaju po jednu kesicu preparata protiv prehlade, ili jednu tablu analgetika. Pre nekoliko godina prodavle su se i cigarete na komad.

Koliko god delovalo neobično, građani su primorani da štede na najosnovnijim proizvodima i to je realnost sa kojom se sudaramo svakog dana.

NISAM JA JEFTINA K.RVA! Mlada od gostiju je tražila da joj U KOVERTU stave 1.500 dolara, a onda se našla u čudu…

Kakav je Vaš stav o ovoj temi? Pišite nam u komentarima.

(Dnevne.rs/Izvor: Espreso.rs)