Život Momira Bulatovića obeležila je NAJSTRAŠNIJA LIČNA TRAGEDIJA!

sin

Foto: Medija Centar

Nekadašnji predsednik Crne Gore i savezni premijer SRJ Momir Bulatović preminuo je u selu Raći, u Kučima, a njegov život obeležila je porodična tragedija.

Sin Momira Bulatovića, Boško, preminuo je 2008. godine posle kratke i teške bolesti u 21. godini života. Studirao je ekonomiju i bio dobar košarkaš.

Momir Bulatović se do kraja života nije mirio sa tom činjenicom, niti je ikada preboleo smrt svog naslednika.

Momir Bulatović je bio jedan od retkih doslednih političara na ovim prostorima, koji se istinski borio za zajedništvo Srbije i Crne Gore. Bio je prvi izabrani, od naroda, predsednik Crne Gore.

POSLEDNJI INTERVJU MOMIRA BULATOVIĆA: Milo Đukanović nije imao hrabrosti da se sretne lice u lice sa Miloševićem, zato se nije pojavio u Hagu!

Bulatović je rođen 1956. godine u Beogradu, osnovnu školu i gimnaziju pohađao je u Zadru, u Hrvatskoj. Ekonomski fakultet je završio u Podgorici, gde je i magistrirao 1986. godine. Doktorsku disertaciju iz oblasti menadžmenta odbranio je na Evropskom univerzitetu u Beogradu 2006. godine. Na istom univerzitetu je izabran u zvanje redovnog profesora.

Objavio je više desetina naučnih i stručnih radova iz političke ekonomije i međunarodnih odnosa. Napisao je i više knjiga. Posljedna je Ekonomija i demokratija – držati glavu iznad (Podgorica, 2011). U oblasti publicistike, autor je knjiga: Manje od igre – više od života (1991); Crna Gora – ekološka država (1996); Pravila ćutanja (2004) i Neizgovorena odbrana (2006).

ŠUTANOVAC IZVREĐAO NA PRIMITIVAN NAČIN GENERALA DIKOVIĆA: “Gnjido lažljiva! Ljudska mizerija”

Bio je predsednik Predsedništva SR Crne Gore od 1990. do 1992, predsednik Republike Crne Gore od 1993. do 1998. i predsednik Savezne vlade Savezne republike Jugoslavije od 1998. do 2000. godine.

Osnivač je DPS-a, SNP-a i NSS-a, a iz politike se povukao 2001. godine. Nakon bavljenja politikom posvetio se privatnom biznisu i stručnom usavršavanju.

         

(Dnevne.rs/Izvor: Srbija Danas)