ZDRAVSTVENO STANJE I DALJE TEŠKO: Čeda Jovanović pod terapijom NAJJAČIM ANESTETICIMA I ANALGETICIMA

ldp

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Lider LDP Čedomir Jovanović nema više bolove, zbog kojih je pre nekoliko dana u opštem teškom zdravstvenom stanju primljen u KBC “Dr Dragiša Mišović”, i njegovo zdravstveno stanje je sada stabilno, potvrđeno je u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Lekari koji brinu o njegovom zdravlju nezvanično juče su za Novosti demantovali spekulacije koje su se pojavile u javnosti da Jovanović ima “benigni tumor kičmene moždine”.

– Njegovo zdravstveno stanje je na prijemu u bolnicu zaista bilo kompleksno, sa više različitih tegoba koje se teško mogu povezati- navodi izvor iz “Mišovića”.

PROČITAJTE JOŠ

DOBRE VESTI ZA PENZIONERE: Stiže još jedna novčana pomoć?

-Tegebe koje je Jovanović imao mogle su da se povezuju sa posledicama kovid-19, koji je imao sredinom prošle godine, ali su istovremeno ukazivale i na neko akutno stanje, zbog kojeg je trpeo velike bolove. Zbog takve situacije u njegovo lečenje uključilo se više lekara različitih specijalnosti.iz naše ustanove, ali i Kliničkog centra Srbije. Jesmo imali više različitih sumnji, ali su one posle više vrsta pregleda i detaljnih pretraga otklonjene, postavljene su dijagnoze bolesti tri organa- pluća, dijafragme i kičme.

Lider LDP ima upalu levog plućnog krila, mikroemboliju oba plućna krila i pleuritis. Lekari su ubeđeni da su sve to posledice kovid-19 koji je Jovanović preležao.

– On dobro reaguje na terapiju više vrsta antibiotika, koje dobija zbog upale i nakupljanja tečnosti između dva sloja plućne maramice, a prima i antikoagulanse, odnosno lekove za “razbijanje” sitnih ugrušaka koje ima u plućima – navodi naš izvor.

PROČITAJTE JOŠ

VUČIĆ PORUČIO FRILENSERIMA: Porez mora da se plati, pregovori samo o tome od kada

Jovanoviću su sanirani i bolovi, koji su najverovatnije bili izavani upalom nerva torakalnog, odnosno grudnog dela kičme, zbog kojih je bio i na terapji najjačim anesteticima i analgeticima.

 

(Dnevne.rs/Novosti)