ZDRAVO DETE SAM POSLALA U ŠKOLU, A VRATIO SE KRVAV, NOĆU SE BUDI I VRIŠTI: Vapaj Snežane, majke čijeg su sina (7) maltretirali!

škola

Foto: Facebook/Snezana Vasiljkovic Susic

Đak prvak A. S. (7) iz Osnovne škola “Aca Aleksić” u Aleksandrovcu već dva meseca trpi strašno fizičko i psihičko iživljavanje starijih đaka, zbog čega je zadobio ozbijne traume, tvrdi njegova majka Snežana Sušić.

– U školu sam poslala zdravo i pravo dete, a ono mi je došli krvavo, s modricama, u stresu i s dijagnozom, “anksiozno fobijsko stanje”. Budi se noću i plače. Vrišti. Zove me: “Mama, majko, pomozi mi!” Bude satima u suzama i jeca. Nakupio mu se strah, trese se. Nikad se ranije nije tako ponašao, bio je veseo, razdragan, odlično socijalizovan još iz vrtića – drhtavim glasom i na ivici suza priča majka Snežana.

[adsenseyu5]

– A sada, posle tog maltretiranja, ne sme više sam ni da kroči u školu, traži od mene da uđem i da ga čekam – dodaje.

Prvi dolazak kući u krvi desio se 17. oktobra. Od straha i nakupljenog stresa dečak ništa nije smeo da ispriča. Svoju traumu je skrivao u sebi.

TEŠKA TRAGEDIJA KOD KOVAČICE: 16-godišnja šampionka Srbije i Balkana poginula u stravičnom udesu

– Tog dana je padala kiša i čekala sam ga s kišobranom ispred škole. Pojavio se u iscepanoj trenerci i s krvavim kolenima. Kad me je video, rastužio se i počeo da plače, jedva se smirio. Tešila sam ga i pitala šta se desilo, ali nije smeo da kaže istinu. “Pao sam na kamen”, samo je to odgovorio – priča Snežana.

Kada se uveče tuširao, videla sam mu veliku modricu na leđima. I dalje ništa nije hteo da prizna, samo me je pitao: “Mama, jesi li ti rekla učiteljici da niko ne sme da me udara u glavu?”. Odgovorila sam mu potvrdno, a razlog za veću opreznost je hirurška intervencija na glavi koju je ranije imao – kaže.

Ovo je bilo dovoljno da majka shvati da mali trpi nasilje u školi. Tako je krenula agonija.

[adsenseyu1]

– Ne da ga neko maltretira, nego se cela grupa starije dece iživljava nad njim. Kad sam sama saznala od drugih roditelja i đaka, on mi se otvorio i sve mi je priznao. Dečaci su se vrteli oko jednog metalnog stuba, okretali su ga i onda gurnuli. Kad je udario glavom i pao, počeli su svi da ga šutiraju. Pretili su mu: “Ako pisneš nekome, ubićemo te na mrtvo” – govori potresena žena.

Mališanu se od tada usadio strah, a prilikom razgovora sa psihologom od traume je jedva ispričao šta se tada desilo.

DECA ĆE SE RAĐATI SA DEFORMITETIMA! Nemački psiholog: Amerika i NATO svesno počinili genocid, duguju izvinjenje srpskom narodu!

– Jedva se prisećao, možda je od jakog šoka na trenutak izgubio svest. Psiholog je u izveštaju napisao “anksiozno fobijsko stanje”, a pedijatar koji ga je pregledao je po službenoj dužnosti prijavio policiji nasilje u školi – jada se Sušićeva.

REŠENA MISTERIJA TOPOLSKE 18: Glumica Snežana Savić otkrila tajnu čuvanu 20 godina (FOTO)

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Izvor: Telegraf.rs)

[adsenseyu2]