ZBOG OVE PESME NIJE PRIČALA SA NJIM: OPREČNE PRIČE O TOME KO JE ČUVENA DANKA LEGENDARNOG TOME ZDRAVKOVIĆA! (FOTO)

pevač

Foto: printscreen/youtube

Iza slavnog jugoslovenskog pevača Tome Zdravkovića ostale su mnoge nezaboravne pesme, uglavnom upućene ženama, a čuveni hit iz 1990. godine, sa albuma “Kafana je moja sudbina”, posvećen izvesnoj Danki i danas se rado sluša i peva.

“Nemoj da se ljutiš što ti pišem pesme, Danka. Ti si svoju ljubav poklonila drugom, Danka.

Ja jedino mogu da pevam o tebi, Danka, jer si ti život moj”, glase stihovi ovog evergrina, a sudeći prema rečima žene kojoj su upućeni ona se ipak jeste ljutila na Zdravkovića što joj je pisao pesme.

novovic

DANKA NOVOVIĆ • YOUTUBE

Reč je  o Danki Novović, slavnog jugoslovenskoj spikerki, koja je bila bliska prijateljica preminulog pevača.  Bili smo prijatelji i Toma je bio čovek pun emocija i imao je veliko srce.

Ipak, mrzela sam da me povezuju sa ljudima sa estrade kada je ljubav u pitanju, jer su za mene oni bili prijatelji i poslovni partneri.

Zato sam se ljutila na Tomu kada sam čula da mi je posvetio pesmu – ispričala je Novovićeva jednom prilikom, a zatim dodala da je pevač jedne večeri probudio njenog brata Novicu ne bi li mu odsvirao pesmu koju joj je posvetio.

– Nikada nisam gajila emocije prema njemu u smislu ljubavi. Mislim da je sa njegove strane bilo u osećanjima nešto više od drugarstva, pa zato kaže: “Nemoj da se ljutiš što ti pišem pesme…

Ja jedino mogu da pevam o tebi, Danka, jer ti si život moj!” – nastavila je priču ona, zaključujući je rečima:

– Kada je “Danka” postala hit, dugo nisam govorila s Tomom jer sam mislila da nikada neću objasniti javnosti da nisam u ljubavi s njim.

Kada sam mu oprostila, Toma je od sreće celo veče čašćavao celu kafanu!

danka

MAJA VOLK • MAJAZMAJA59 / INSTAGRAM

Međutim, Maja Volk je u toku jučerašnjeg dana objavila fotografiju sa Gordanom, Zdravkovićevom suprugom, objašnjavajući da je upravo njoj posvećena sporna pesma.

MAMINA LEPOTA I TATIN ŠARM: Upoznajte Pavla, sina Irfana Mensura i Srne Lango koji je krenuo roditeljskim stopama! (FOTO)

– Čuvena DANKA kojoj je pokojni suprug, Toma Zdravković, posvetio pesmu. Ovo je Gordana zvana Dana, supruga pokojnog Tome.

Može Danka Novović sad da priča šta hoće ali ova žena je i na Jutjubu sa originalnim snimkom – tvrdi pobornica zdravog života.

(Dnevne.rs /Izvor: N.M. pulsonline.rs)