ZAVRŠILA MEDICINU SA PROSEKOM 10: Andrea Nikad nije pala, želi da ostane u Srbiji i zaljubljena je u drugog srpskog genija (FOTO)

fakultet

Foto: privatna arhiva

Kikinđanka Andrea Tot (24), farmaciju na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu završila je sa prosečnom ocenom 10. Sa zvanjem magistra nauke, ova prelepa, mlada i pametna devojka, ispit nikada nije pala, a indeks je napunila čistim desetkama. Ovako nešto ne pamti se na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu, zato je Andrei od strane Rektorata u Novom Sadu uručena nagrada za najboljeg studenta u 2017/2018. godini i posebna nagrada za prosečnu ocenu 10 tokom studiranja.

Za portal Telegraf.rs, Andrea je kratko i jasno rekla, da je sve ovo moguća, a evo i kako:

– Vrednim svakodnevnim radom i učenjem gradiva tokom godine sam postizala vrhunske ocene. Ljubav prema nauci je bila presudna, s toga nisam gledala na vreme. Želela sam da prikupim što više znanja i veština, te su za mene svi ispiti bili jednake težine.

Andrea tokom studiranja za ovih pet godina, ispit nikada nije pala. Zanimalo nas je kako je uspevala da svaki ispit položi iz prve?

Foto: Privatna arhiva

– Posebnog metoda nema, redovno sam učila a dan pred ispit odmarala. Upornost i vrednoća su ljudske vrline koje su najbolji alat za učenje i polaganje ispita. Farmaciju na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu upisala sam 2013. godine, od tada ni jedan ispit nisam pala – uverava nas Andrea.

Kao i većina mladih koji svoju budućnost vide daleko od Srbije, Andrea kaže suprotno:

NAUKA JE DALA KONAČNI SUD: Ovo je žena sa idealnom figurom! (FOTO)

– Baš naprotiv, želim da ostanem u svojoj zemlji, da se usavršavam i ostanem ovde. Znam da je mnogima san da studije nastave negde u inostranstvu ali smatram da je naše obrazovanje vrlo kvalitetno. Za farmaciju sam se opredelila jer je ona zdravstvena struka koja povezuje medicinsku i hemijsku nauku, a sve u cilju lečenja pacijenata – kaže nam ova farmaceutkinja.

Andrea je trenutno na praksi u apoteci u Kikindi, vratila se u svoj rodni grad i tu za sada namerava da ostane.

Andrea i Nikola su genijalci, a nauka ih je još više zbližila

Nauka i ljubav idu zajedno, pa je Andreino srce osvojio Nikola Tepavac, mladi srpski genije koji je u Bostonu osvojio prvu nagradu za najinovativniji izum u robotici. Nikola Tepavac, Skot Hil i Čarls Dejvis, sa Tehnološkog fakulteta u Tenesiju, osvojili su nagradu za humanodnu ruku. Ruka je tako napravljena da je dovoljno da se “nakači” na korisnika i da on sa impulsa ostalih mišića tom rukom može da upravlja.

Foto: Privatna arhiva

Zašto je upravo ovaj izum proglašen za najbolji na svetu, razlog je u funkcionalnosti šake, uz pomoć specijalnog softvera.

Andrea kaže, da je vrlo ponosna svoga dečka.Upoznali su se na drugoj godini studija:

-Naravno da čovek ne može bez ljubavi, kako bismo na profesionalnom planu bili ispunjeni potrebna je i ljubav koja nas još dodatno motiviše da napredujemo-poručuje ova mlada farmaceutkinja koja nam je pokazala istinske i prave vrednosti, učenje, rad i istrajnost.

(Dnevne.rs/Izvor: Dragana Ivanić, Telegraf.rs)