ZAVRŠENA DRAMA U MAKEDONIJI: Policija objavila kraj akcije, nema opasnosti od terorizma (INFO)

terorizam

Foto: Tanjug/AP

Teroristička grupa sa Kosova i Metohije upala je na teritoriju Makedonije, u blizini sela Slupčane

Makedonska policija je zvanično saopštila da nema mesta panici i da je situacija pod kontrolom, reagujući na versti da je naoružana grupa sa Kosova upala na teritoriju Makedonije, a portal 24 vesti.mk je objavio da je policijska akcija završena.

Policija je saopštila da nije bilo nikakvog upada, već da je izvršen “pregled lokacija i pretres napuštenih zgrada duž granične linije koje su proglašene za krizno područje. Potvrđeno je da ima više barikada u selu Aračinovo i kontrola više sela Lipkovsko.

[adsenseyu5]

Policija je potvrdila večeras da se u više sela u kojima su etnička većina Albanci sprovedena akcija, ali da je reč o „redovnim aktivnostima“. Saopšteno je da je tokom pretresa više lokacija pronađena grupa azilanata koje su meštani držali u zarobljeništvu mimo njihove volje.

Kako javlja makedonski portal 25 vesti.mk, pod policijskom kontrolom su naselja Slupčane, Matejče i Aračinovo.

Neki mediji su izvestili da se policija suočila sa  naoružanom grupom koja je navodno povezana sa prošlogodišnjim terorističkim napadom u Kumanovu  i sa tzv. “komandantom Sokolijem”.

Prema nezvaničnim informacijama, za sada su angažovane helikopterske jedinice i redovni sastav policije.

Takođe, prema nezvaničnim informacijama, u Slupčanima se čula i pucnjava.

Informativnja agencija Infomaks je javila da je policija blokirala naselja Aračinovo i Lipkovo.

Televizija ” Telma” je javila da je to policijska akcija u okviru redovnih aktivnosti Ministarstva, i da će više detalja biti saopšteno sutra.

“Telma” je javila da za sada nema službenih potvrda da li se radi o akciji usmerenoj protiv terorizma, ili je ona uperena protiv neke kriminalne grupe, a da su pored blokade na ulazu u Aracinovo, jedinice anti-interventne policije prisutne u selu Ropaljce i  mestu pod nazivom Slučansko dobro.

[adsenseyu1]

(Telegraf.rs/ Izvor: Kurir)